Uz pannas ceptas vistas ruletītes
Pamatēdieni

Uz pannas ceptas vistas ruletītes

Par vistas gaļas priekšrocībām var runāt ilgi. Īpaši tiek novērtēta vistas fileja – diētiska un bagāta ar olbaltumvielām. Tā der visiem. Eksistē daudz dažādu recepšu – no visvienkāršākajām vistas salātu receptēm līdz oriģinālajam vistas suflē. Bet ceptas sulīgas vistas krūtiņas cienītājiem patiks šis variants. Vistas ruletītes ar sieru un zaļumiem ir tik pievilcīgas, ka pirmās pazudīs no pusdienu galda. Maigā fileja mērcē īpaši garšīga ir tieši karstā veidā. Ja esat iecienījuši asākus ēdienus, pievienojiet ķiplokus vai jūsu iemīļotākās asās garšvielas, kas piešķirs ēdienam pikantumu.

SASTĀVDAĻAS:

  • vistas krūtiņa – 250 g
  • cietais siers – 100 – 150 g
  • vistas buljons – 250 ml
  • skābais krējums – 2 ēdamkarotes
  • milti – 1 ēdamkarote
  • sviests – 20 g
  • augu eļļa – 2 ēdamkarote
  • zaļumi – puse buntītes
  • sāls – pēc garšas
  • malti melnie pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Katru fileju sagriezt 3 – 4 gabaliņos un izklapēt no abām pusēm. Uzbērt sāli un piparus. Noskalot, nosusināt un smalki sakapāt zaļumus, sieru sagriezt plānās šķēlēs. Zaļumus uzbērt filejām un uz katras uzlikt šķēli siera. Gaļu satīt ruletītēs un nostiprināt ar zobu bakstāmajiem. Ruletītes apcept uzkarsētā pannā augu eļļas un sviesta maisījumā. Pieliet buljonu un sautēt 15 – 20 minūtes. Tad noliet 4 – 6 ēdamkarotes buljona, ļaut atdzist un iemaisīt miltus. Pannā liet iegūto maisījumu un skābo krējumu, un turpināt karsēt, līdz masa kļūst bieza. Pievienot sāli un piparus – pēc garšas. Vistas ruletītes – vienkāršs, bet ievērības cienīgs ēdiens. Tās var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā pamatēdienu. Ruletītes lieliski saderēs ar dažādām piedevām – gan sātīgiem ceptiem kartupeļiem, gan viegliem lapu salātiem.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt