Upeņu drupaču kūka
Konditoreja un maize

Upeņu drupaču kūka

Sastāvdaļas:

  • 1/2 glāze rīsu milti
  • 1/4 glāze auzu pārslas
  • 1/4 glāze Smalkais muslis
  • 1/3 glāze kokosriekstu cukurs (vai brūnais cukurs)
  • 1/2 TK cepamais pulveris
  • 60g sviests
  • 1 TK vaniļas ekstraksts
  • 1 ĒK citrona miziņa (nav obligāti)
  • Šķipsniņa sāls

Pildījums:

  • 400g grieķu jogurts
  • 3 ĒK kokosriekstu cukurs (vai stēvija)
  • 2 1/2 ĒK kukurūzas ciete
  • 200g upenes (saldētas)
  • Pagatavošana:

    Bļodā samaisa rīsu miltus, smalko musli, auzu pārslas, cukuru, sāli, citrona miziņu un cepamo pūlveri. Pēc tam pievieno sviestu un vaniļas ekstraktu un maisa līdz masa ir drupačaina, bet turas kopā.

    1/2 glāze no masas atstāj malā drupačām, pārējo iespaida formiņā (receptē maizes formiņa 20cmx10cm), kurā ieklāts cepamais papīrs.

    Katliņā uzkarsē upenes, saspaida un iemaisa iekšā 1/2 ĒK kukurūzas cieti. Ja gribas saldāku, tad iemaisa 1-2 ĒK cukuru. Atstāj, lai mazliet atdziest.

    Bļodā samaisa jogurtu ar cukuru un 2 ĒK cieti. Pārlej pāri garozai.

    Jogurtam virsu uzmanīgi izkārto upeņu masu un pāri visam pārber drupačas.

    Liek cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 180C/40-45min.

    Kūkai atļauj kārtīgi atdzist. Pirms dalīšanas ieteiktu kādu stundu atstāt ledusskapī.

    Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

    Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt