Mandeles daudziem cilvēkiem ir mīļākie rieksti. Tās satur ļoti daudz barības vielas, kas cilvēka organismam nepieciešamas katru dienu. Bet, vai jūs zināt, ka jūs patiesībā tās nemaz neesat ēduši? Saskaņā ar pētījumu par mandelēm, mums tās ir jāiemērc ūdenī, un pēc tam jāapēd! Mandeles, kas mērcētas ūdenī, ir daudz labākas par svaigām mandelēm. Mandeles ir ārkārtīgi bagātības ar tādām barības vielām kā: kalcijs, cinks, magnijs, omega-3 taukskābes un vitamīns E. Tās satur fermenta inhibitoru, kas pasargā visas noderīgās vielas, bet tiek aktivizēts tikai tad, kad mandeles tiek mērcētas. Lūk, kāpēc tās jo īpaši ir veselīgas, kad jūs tās apēdat tādā veidā.
Ja jūs apēdat 1 saujiņu mērcētu mandeļu katru dienu, tas palielinās jūsu enerģiju. Mandeles satur lielu vara, riboflavīna un mangāna daudzumu.
Mandeles satur daudz mononepiesātinātās taukskābes, kā arī kāliju. Tas ir lieliski jūsu sirds-asinsvadu veselībai.
Mandeles satur lielu daudzumu vitamīna E, kas, kā zināms, mazina iekaisumu, kā arī sirds-asinsvadu saslimšanas. Lietojiet pa 1 saujai mandeļu katru dienu, un jūs novērsīsiet sirdslēkmes un insultu.
Mandeles satur ārkārtīgi daudz barības vielas, kas var uzlabot jūsu smadzeņu darbību.
L-karnitīns un riboflavīns arī ir svarīgas barības vielas. Tās mazina neiroloģisko problēmu risku, palielinot jaunu neironu ceļu ražošanu.
Ja jūs apēdat 1 saujiņu izmērcētu mandeļu katru dienu, jūs regulējat savu holesterīna līmeni.
Mandeles ir pilnas arī ar barības vielām, kas pasargā mūsu kaulus. Tās satur fosforu, kas jo īpaši noder osteoporozes gadījumā.
Mandeles satur lielu daudzumu kālija un zemu nātrija daudzumu, tāpēc tās palīdzēs jums regulēt asinsspiedienu.
Zinātniskie pētījumi ir pierādījuši, ka izmērcētas mandeles var palīdzēt mums cīņā ar resnās zarnas vēzi, kā arī daudziem citiem vēžu veidiem.