Rīsu zupa ar žāvētām aprikozēm
Zupas

Rīsu zupa ar žāvētām aprikozēm

Rīsu zupa ar žāvētām aprikozēm ir koša un labi garšo gan aukstā, gan siltā veidā. Šo zupu var ātri pagatavot, un to labprāt ēd bērni. Tā ir uzturvielām bagāta un vērtīga.

SASTĀVDAĻAS:

  • rīsi – 15 g
  • žāvētas aprikozes – 50 g
  • ūdens – 400 ml
  • cukura sīrups – 30 g
  • saldais krējums (pēc vēlēšanās) – 25 g

Cukura sīrupam:

  • cukurs – 2 ēdamkarotes
  • ūdens – 1 ēdamkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Iesākumā gatavojam cukura sīrupu. Cukuru samaisām ar ūdeni un karsējam uz mazas uguns apmēram 7 minūtes, līdz cukurs pilnībā izkusis.
  • Žāvētās aprikozes rūpīgi noskalojam siltā ūdenī. Aplejam ar glāzi auksta ūdens uz vārām katliņā ar vāku uz nelielas uguns.
  • Gatavās aprikozes sasmalcinām biezenī (kopā ar šķidrumu izberžam caur sietu).
  • Rīsus skalojam tekošā ūdenī, līdz ūdens kļūst caurspīdīgs. Tad liekam tos vārošā ūdenī un vāram, līdz rīsi kļuvuši mīksti.
  • Pievienojam rīsiem aprikožu biezeni un cukura sīrupu. Karsējam zupu uz mazas uguns.
  • Saldā zupa ar aprikozēm ir gatava. Ja ir vēlēšanās, pasniedzot varat pievienot karoti saldā krējuma.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt