Kartupeļi franču gaumē (bez gaļas)
Pamatēdieni

Kartupeļi franču gaumē (bez gaļas)

SASTĀVDAĻAS:

  • kartupeļi – 600 g
  • sīpoli – 200 g
  • siers (labi kūstošs) – 100 g
  • skābais krējums vai majonēze – 60 g
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • sviests (formas iesmērēšanai)

PAGATVOŠANA:

Kartupeļus nomizot un sagriezt pēc iespējas plānākās šķēlītēs.

Sīpolus nomizot un sagriezt ceturtdaļgredzenos.

Sieru sarīvēt uz rupjās rīves.

Cepamo formu iesmērēt ar sviestu. Kā pirmo kārtu likt kartupeļu šķēlītes. 1/3 daļu no visa daudzuma.

Kā nākamo kārtu likt sīpolus (pusi no visa daudzuma).

Tad mazliet sāli un piparus. Uzbērt nedaudz siera, lai “salīmētu” kārtas.

Pa virsu uzzīmēt krējuma vai majonēzes restīti.

Tad atkal likt trešdaļu kartupeļu, sīpolus, sāli, piparus.

Pārbērt rīvētu sieru, pārsmērēt ar krējumu vai majonēzi.

Izlikt pēdējo kartupeļu kārtu, uzbērt sāli, piparus.

Pārbērt atlikušo sieru. Pārsmērēt krējumu vai majonēzi.

Formu pārklāt ar foliju un likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem. Cept apmēram 45 minūtes.

10 – 15 minūtes pirms cepšanas beigām foliju noņemt un ļaut ēdienam apbrūnēt (ja ir, var ieslēgt augšējo grilu vai konvekciju).

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt