Tradicionālais arābu Batata Manshi. Garšo lieliski
Pamatēdieni

Tradicionālais arābu Batata Manshi. Garšo lieliski

Zem šī interesantā nosaukuma slēpjas pildīti kartupeļi arābu gaumē. Arābu virtuvi uzskata par vienu no senākajām pasaulē. Ēdiens ir kalorijām bagāts un ir pilnvērtīgs otrais ēdiens pusdienās.

SASTĀVDAĻAS:

  • kartupeļi – 2 kg
  • ūdens – 600 g
  • augu eļļa

PILDĪJUMAM:

  • liellopa maltā gaļa – 200 g
  • jēra maltā gaļa – 200 g
  • malts koriandrs – 30 g
  • sīpoli – 2 gab.
  • ciedru rieksti – 3 ēdamkarotes
  • malti melnie pipari – 1 tējkarote
  • kurkuma – ½ tējkarote

MĒRCEI:

  • tomātu biezenis – 400 g
  • baziliks – 20 g
  • koriandrs – 20 g
  • piparmētra – 10 g
  • asā tomātu mērce – 1 ēdamkarote
  • malta kurkuma – 1 tējkarote
  • ķiploks – 3 daiviņas
  • sāls

PAGATAVOŠANA:

Neliela izmēra kartupeļus nomizot. Augšā un apakšā nogriezt tā, lai tie stabili stāvētu. Ar līkas formas naža palīdzību izgriezt kartupeļiem vidu tā, lai paliktu plānas sieniņas un apakša. Kartupeļiem jābūt sausiem, ja nepieciešams, tos jānosusina papīra dvielī.

Kartupeļus likt katlā, kurā ir uzkarsēta augu eļļa un vārīt, līdz tie kļūs zeltaini. Likt uz vairākkārt pārlocīta papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.

Sīpolus smalki sakapāt. Apcept eļļā uz pannas, līdz tie kļūst zeltaini. Pielikt liellopa un jēra malto gaļu, sāli, garšvielas, cept, līdz gaļa gatava. Pievienot riekstus. Gatavo gaļu pildīt kartupeļos.

Mērcei samaisīt tomātu biezeni ar aso tomātu mērci, sakapātiem ķiplokiem, baziliku, koriandru un piparmētru, maltu kurkumu. Pieliet mazliet ūdens, visu mazliet uzputot ar putojamo slotiņu. Mērci liet katliņā, ļaut uzvārīties, ielikt sāli.

Sautējamā traukā likt pildītos kartupeļus, cieši citu pie cita. Pārliet tomātu mērci ar garšvielām, uzkarsēt. Uguni samazināt un sautēt zem vāka apmēram 15 – 20 minūtes. Tradicionālo “BATATA MAHSHI” pasniedz ar dabisko jogurtu.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt