Mednieku salāti
Konservējumi

Mednieku salāti

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 kg tomāti
  • 1 kg burkāni
  • 1 kg sīpoli
  • 1 kg kabači (bez mizas)
  • 4-5 sarkanās paprikas (palielas)
  • 5 ķiploka daiviņas
  • sāls pēc garšas
  • asā tomātu mērce 500 ml

PAGATAVOŠANA:

Visas sastāvdaļas cep atsevišķi, kad gatavs, liek palielā katlā. Tomātus griež ripās vai gabalos, nav svarīgi, un apcep pannā (bez eļļas, jo visiem dārzeņiem izdalās sula). Sarīvē burkānus, sacep.

Sīpolus sagriež mazos gabalos un sacep. Kabačus sagriež kubiņos un sacep. Kad viss sacepts, lielo katlu ar visu liek uz uguns, pierīvē klāt ķiploku, sautē. Kad sāk vārīties, pievieno aso tomātu mērci.

Sautē 15 min, tad karstu pilda burkās, kas iepriekš izkarsētas cepeškrāsnī. Vākus ciet, pagaida, lai atdziest un uz pagrabu. Ziemā ņamma, kas der gan pie kartupeļiem ar gaļu, gan tāpat.

Recepte: A.Āboliņa

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt