Kā pagatavot prosas biezputru
Noderigi

Kā pagatavot prosas biezputru

Jau izsenis mūsu prātos auzu pārslu putra ir nostiprinājusies kā pamata putra, kuru ir vienkārši un ātri pagatavot. Putras ir ļoti bagātas ar ogļhidrātiem, vitamīniem, olbaltumvielām un šķiedrvielām. Turklāt tām var piešķirt brīnišķīgas garšas ar piedevām. Bet papildus auzām ir arī citi vērtīgi graudaugi, kas nav mazāk noderīgi un vieni no tiem ir prosa!
Prosas putra ir bagāta ar olbaltumvielām, palīdz attīrīt ķermeni no toksīniem un smagajiem metāliem. Īpaši prosas putru iesaka cilvēkiem, kuri dzīvo rajonos ar nelabvēlīgu ekoloģiju, kā arī pēc antibiotiku kursa. Lai prosas graudiņi kļūtu mīksti, smaržīgi, kā arī prosa saglabātu savu krāsu un nekļūtu rūgta, to gatavojot ir jāņem vērā vairākas nianses. Mēs atklāsim Jums noslēpumu, lai prosas putra gatavošanas laikā nezaudētu savas īpašības.

Prosas putras pagatavošana

Noslēpums No. 1

Pirms gatavošana prosa rūpīgi jāattīra no netīrumiem. Parasta skalošana zem tekoša ūdens nedos vēlamo efektu - prosas graudus vajag izskalot ar verdošu ūdeni.

Noslēpums No. 2

Ieberiet prosu katlā, ielejiet divas glāzes ūdens (attiecībā 2:1). Ja proporcijas ir citādas, tad visdrīzāk putra būs vai nu pārāk šķidra vai blīva. Pēc garšas pievienojiet sāli un cukuru. Lieciet katlu vārīties uz vidējas uguns un nelieciet katlam virsū vāku!

Noslēpums No. 3

Pēc desmit minūšu vārīšanas pievienojiet putrai sviestu.

Noslēpums No. 4

Pēc sviesta pievienošanas pārklājiet katlu ar dvieli un izslēdziet plīti. Atstājiet putru uz 30 minūtēm, lai šķidrums pilnībā uzsūcas un graudi ir uzbrieduši.
Ja gatavojat prosas putru ar pienu, tad pēc sviesta pievienošanas, putru pārlej ar divām glāzēm piena.

Lai pagatavotu prosas putru Jums būs nepieciešams:

  • 1 glāze prosas;
  • 1 glāze ūdens pirms vārīšanas;
  • 2 glāzes ūdens vārīšanai;
  • 50g sviesta;
  • 2 glāzes piena (ja gavaojiet to pienā).

Atcerieties, ka no pārāk tumšiem prosas graudiem prosas graudi būs trausli, bet no gaišiem putra iznāks lipīga. Tāpat uzskata jo prosas graudi dzeltenāki, jo garšīgāki. Pievērsiet uzmanību prosas iesaiņošanas datumam: ja tā ir ilgi uzglabāta, tā būs rūgta. Tomēr rūgtumu var novērst ar verdošo ūdeni.
Prosas putra ir ļoti veselīga bērniem, diabēta slimniekiem, cilvēkiem ar aizkuņģa dziedzera slimībām, aknām un nervu sistēmas traucējumiem. Tas ir pirmās klases palīgs, lai nostiprinātu novājinātu organismu. Labu apetīti un neaizmirstiet padalīties ar draugiem!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt