Salāti ar vistu un ceptiem šampinjoniem
Salāti

Salāti ar vistu un ceptiem šampinjoniem

Svētku salātu recepšu daudzveidība nebeidz pārsteigt! Bet tieši tas ļauj katru reizi priecēt savus ciemiņus un mājiniekus ar jaunām garšām. Tāpēc salāti ar vistu un ceptiem šampinjoniem ir paredzēti tieši tādiem svinīgiem brīžiem. Vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas tiek pārvērstas pārsteidzošos kārtainajos salātos. Tie noteikti ieņems centrālo vietu uz jūsu svētku galda!

SASTĀVDAĻAS:

  • cietais siers – 70 g
  • šampinjoni – 4 – 5 gab.
  • saulespuķu eļļa – 1 ēdamkarote
  • olas – 2 gab.
  • Korejiešu burkāni – 70 g
  • vista – 120 g
  • kartupeļi – 2 gab.
  • majonēze – 3 ēdamkarotes
  • svaigi zaļumi – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Novārīt vistu, olas un kartupeļus ar visu mizu. Sieru sarīvēt uz smalkās rīves.
  • Šampinjonus noskalot un notīrīt, smalki sakapāt un apcept saulespuķu eļļā.
  • Dziļā šķīvī vai bļodā ieklāt pārtikas plēvi. Iebērt sieru un iesmērēt majonēzi.
  • Kārtās likt sēnes, rupji sarīvētas olas, Korejiešu burkānus, sagrieztu vistu, visu viegli apsmērējot ar majonēzi.
  • Pa virsu uzrīvēt kartupeļus un atkal apsmērēt ar majonēzi. Visu cieši piespiest un likt uz stundu ledusskapī.
  • Pēc tam salātus uzmanīgi apgāzt uz lēzena šķīvja un noņemt pārtikas plēvi. Izrotāt ar svaigiem zaļumiem.
  • Salāti ar vistu un ceptiem šampinjoniem ir ļoti sātīgi un kalorijām bagāti, taču svētku reizē varat sevi palutināt.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt