Slinkie turku bureki ar malto gaļu un sieru
Brokastis

Slinkie turku bureki ar malto gaļu un sieru

SASTĀVDAĻAS:

  • Plānais lavašs – 1 iepakojums

GAĻAS PILDĪJUMAM:

  • maltā gaļa – 500 g
  • kartupeļi – 2 – 3 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • malti melnie pipari
  • sāls

MĒRCEI:

  • minerālūdens – 500 ml
  • olīveļļa – 150 g
  • olas – 3 gab.

SIERA PILDĪJUMAM:

  • cietais siers – 500 – 600 g
  • pētersīļi - 1 buntīte

PAGATVOŠANA:

  • Lavašu sagriezt lielos trijstūros. Sīpolu sakapāt un apcept eļļā, pievienot malto gaļu, samaisīt. Pielikt rupji sarīvētus kartupeļus.
  • Cept visu līdz gatavībai, piebērt sāli, piparus, ja ir vēlēšanās – sasmalcinātus zaļumus.
  • Cieto sieru sarīvēt, sajaukt ar sakapātiem pētersīļiem.
  • Ņemt lavaša trijstūri, malā likt gaļas pildījumu, malas saliekt un satīt trubiņā. Tāpat satīt trubiņas ar siera pildījumu.
  • Cepamo pannu iesmērēt ar nelielu daudzumu olīveļļas, likt pildītās trubiņas pamīšus ar gaļas un siera pildījumu. Tās likt cieši vienu pie otras.
  • Sajaukt sastāvdaļas mērcei un pārliet slinkajiem burekiem. Atstāt, lai mērce ievelkas, apmēram uz stundu. Tad cept cepeškrāsnī 180 grādos.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt