Septiņas vienkāršas un apetīti rosinošas lazanjas receptes
Pamatēdieni

Septiņas vienkāršas un apetīti rosinošas lazanjas receptes

LAZANJA AR BOLOŅAS MĒRCI

Jums vajadzēs: PASTAI:
  • Gatavās lazanjas plāksnes – viens iepakojums (500 g)
  • 200 g cietā siera
BOLOŅAS MĒRCEI: BEŠAMELA MĒRCEI:
  • 1 litru piena
  • 120 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • Šķipsniņu muskatrieksta, sāli, melnos piparus

PAGATAVOŠANA:

  • Nomizojam tomātus un sablendējam, pievienojot tomātu pastu.
  • Olīveļļā apcepam malto gaļu. Pievienojam garšvielas un tomātu pastu.
  • Sautējam uz nelielas uguns apmēram piecas minūtes. Boloņas mērce ir gatava.
  • Izkausētā sviestā apcepam miltus.
  • Lēnām, nepārtraukti maisot, pielejam pienu.
  • Pieliekam garšvielas un, nepārtraukti maisot, sautējam mērci līdz tā sabiezē, apmēram 10 – 15 minūtes.
  • Bešamela mērce ir gatava.
  • Sarīvējam sieru.
  • Cepamo formu iesmērējam ar olīveļļu un ielejam mazliet Boloņas mērci un Bešamela mērci.
  • Un tām izklājam lazanjas plāksnes.
  • Pa virsu plāksnēm lejam Boloņas mērci, uzberam rīvēto sieru un uzsmērējam Bešamela mērci.
  • Šo procesu atkārtojam 3 - 4 reizes, tik reizes, cik pietiek sastāvdaļu.
  • Pēdējo kārtu apklājam ar lazanjas plāksnēm , uzsmērējam Bešamela mērci, dāsni uzberam Parmezāna sieru.
  • Pa virsu uzliekam gabaliņu sviesta un cepam 200 grādos 30 – 40 minūtes.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt