Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Pamatēdieni
Septiņas vienkāršas un apetīti rosinošas lazanjas receptes
22.01.2019 13:17
LAZANJA AR BOLOŅAS MĒRCI
Jums vajadzēs:
PASTAI
:
Gatavās lazanjas plāksnes – viens iepakojums (500 g)
200 g cietā siera
BOLOŅAS MĒRCEI:
500 g maltās gaļas (
liellopa
, vai
liellopa
+ cūkas, vai
liellopa
+ jēra)
2 – 3 tomātus
2 ēdamkarotes tomātu pastas
Sāli
, piparus,
garšvielas
(
baziliku
, oregano)
4 ēdamkarotes olīveļļas
BEŠAMELA MĒRCEI:
1 litru piena
120 g sviesta
3 ēdamkarotes miltu
Šķipsniņu muskatrieksta,
sāli
, melnos piparus
PAGATAVOŠANA:
Nomizojam tomātus un sablendējam, pievienojot tomātu pastu.
Olīveļļā apcepam malto gaļu. Pievienojam
garšvielas
un tomātu pastu.
Sautējam uz nelielas uguns apmēram piecas minūtes. Boloņas mērce ir gatava.
Izkausētā sviestā apcepam miltus.
Lēnām, nepārtraukti maisot, pielejam pienu.
Pieliekam
garšvielas
un, nepārtraukti maisot, sautējam mērci līdz tā sabiezē, apmēram 10 – 15 minūtes.
Bešamela mērce ir gatava.
Sarīvējam sieru.
Cepamo formu iesmērējam ar olīveļļu un ielejam mazliet Boloņas mērci un Bešamela mērci.
Un tām izklājam lazanjas plāksnes.
Pa virsu plāksnēm lejam Boloņas mērci, uzberam rīvēto sieru un uzsmērējam Bešamela mērci.
Šo procesu atkārtojam 3 - 4 reizes, tik reizes, cik pietiek sastāvdaļu.
Pēdējo kārtu apklājam ar lazanjas plāksnēm , uzsmērējam Bešamela mērci, dāsni uzberam Parmezāna sieru.
Pa virsu uzliekam gabaliņu sviesta un cepam 200 grādos 30 – 40 minūtes.
Lapa 6 no 7
Iepriekšējā lapa
Raksts turpinās nākošajā lapā
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Pamatēdieni
Cepeškrāsnī ceptas frikadelītes bekonā. Ideālas kā uzkoda, piedeva vai pamatēdiens!
16.03.2019 13:20
Noderigi
Ziemas ķiploku stādīšanas noteikumi
20.04.2019 19:05
Konditoreja un maize
Ziemassvētku pīrāgs
18.12.2019 18:54
Uzkodas
Cienīgi čipsu aizstājēji: kraukšķīgi un barojoši
27.01.2019 21:22
Pamatēdieni
Vistas krūtiņa pildīta ar sieru un zaļumiem
29.10.2021 13:46
Noderigi
Ātri pagatavojami un ļoti garšīgi kāposti Provansas gaumē
07.11.2018 09:02
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu