Tiem, kam daudz kabaču, bet maz burku.
Kabačus sarīvē, samaisa ar sāli un ļauj nostāvētēs vismaz 2stundas, lieko šķidrumu nolej, drusku paspaida;
Katlā liekam sīpolus un tomātus, drusku pasutinam – apmēram 15min
Pievienojam rīvētos un nospiestos kabačus
Pievienojam visas minētās garšvielas (uzmanīgi ar sāli, ja esat to rīvētajiem kabačiem pievienojuši, tad tālāk - tikai, ja garšas kārpiņas prasa - un tik daudz, cik prasa!). Ja ir tā kā drusku bail par čilli vai citām – var likt pakāpeniski – ik pa laikam garšojot, tik jāatcerās, ka garšvielas “atverās” apmēram pēc 20min.
Visu vāra apmēram stundu
Kārtīgi sablenderē, atļauj uzkarsēties līdz pirmajam burbulim un – maršs – traukos iekšā!
Ļaujam lēnām atdzist un uz pieliekamo, pagrabu – vai nu kas nu ir...
No tā visa lēruma sanāk 3.5 - 3.8l gatavā kečupa
Ko ar to visu dara?
1) Pamērcējam tajā grillētu gaļu vai dārzeņus;
2) Pievienojam zupām;
3) Izmantojam mērcēs;
4) Pievienoajm makaroniem vai rīsiem;
5) Un liekam zem siera brokastu karstmaizēs.
Recepte: E.Abika