Kabaču kečups
Konservējumi

Kabaču kečups

Tiem, kam daudz kabaču, bet maz burku.

  • 3kg kabaču mīkstuma
  • 1kg sīpoli* (tos var aizvietot, skat.tālāk)
  • 1kg tomāti (var arī 0.5l tom.mērces vai kādus 250g tom.pastas)
  • 300 – 400g cukurs
  • 300 -350g etiķis 9%
  • 40 – 50g kūpinātas paprikas pulvera (var arī saldo paprikas pulveri)
  • 25g - 30g – karija pulvera
  • 5 - 6gab (~50g) – svaigas čilli pākstis (vai kajēnas pipari)
  • 3 ē/k – sinepes (Krievu)
  • 2 – 3 ē/k – sāls
  • *sīpolu aizvietošana – iztiekam bez un:

Kabačus sarīvē, samaisa ar sāli un ļauj nostāvētēs vismaz 2stundas, lieko šķidrumu nolej, drusku paspaida;

Katlā liekam sīpolus un tomātus, drusku pasutinam – apmēram 15min

Pievienojam rīvētos un nospiestos kabačus

Pievienojam visas minētās garšvielas (uzmanīgi ar sāli, ja esat to rīvētajiem kabačiem pievienojuši, tad tālāk - tikai, ja garšas kārpiņas prasa - un tik daudz, cik prasa!). Ja ir tā kā drusku bail par čilli vai citām – var likt pakāpeniski – ik pa laikam garšojot, tik jāatcerās, ka garšvielas “atverās” apmēram pēc 20min.

Visu vāra apmēram stundu

Kārtīgi sablenderē, atļauj uzkarsēties līdz pirmajam burbulim un – maršs – traukos iekšā!

Ļaujam lēnām atdzist un uz pieliekamo, pagrabu – vai nu kas nu ir...

No tā visa lēruma sanāk 3.5 - 3.8l gatavā kečupa

Ko ar to visu dara?

1) Pamērcējam tajā grillētu gaļu vai dārzeņus;

2) Pievienojam zupām;

3) Izmantojam mērcēs;

4) Pievienoajm makaroniem vai rīsiem;

5) Un liekam zem siera brokastu karstmaizēs.

Recepte: E.Abika

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt