Sagriež maizi mazos gabaliņos un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, kamēr maize iegūst zeltainu nokrāsu.
Pēc maizes izņemšanas no cepeškrāsns, to uzreiz ieliec trīs litru burkā.
Maizi aplej ar diviem litriem verdoša ūdens un tad burkai uzliek vāku. Burku atstāj uz galda, līdz tā pilnībā atdziest.
Caur marli izlej visu šķidrumu, bet to neizmet.
Presēto maizi atgriez burkā un vēlreiz pārlej ar diviem litriem verdoša ūdens. Uzliec burkai vāku. Šoreiz atstāj uz divām stundām.
Vēlreiz nokāšam šķidrumu un lejam to atkal burkā. Ja ir nogulsnes, izlej tās izlietnē.
Svaigu raugu ieliec glāzē, piepildi to ar nelielu daudzumu kvasa, rūpīgi samaisi. Tiklīdz raugs ir pilnībā izšķīdis, ielej to traukā ar sagatavoto kvasa šķidrumu.
Pievieno cukuru, nomazgātās rozīnes un maisi tik ilgi, kamēr izšķīst cukurs
Pārklāj trauku ar vāku un atstāj vismaz uz 8 stundām istabas temperatūrā.
Kvasu pildi pudelēs vai burkās, cieši pārklāj ar vāku un ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
Atver pudeli vai burku ļoti uzmanīgi, jo mājās gatavots maizes kvass mēdz putot tikpat stipri kā šampanietis.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.