Saldie vareņiki ar biezpienu
Konditoreja un maize

Saldie vareņiki ar biezpienu

SASTĀVDAĻAS:

Mīklai:

  • milti – 320 – 350 g
  • sāls – 1 tējkarote
  • augu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • karsts ūdens – 180 ml

Pildījumam:

  • biezpiens – 750 g
  • olas dzeltenums – 1 gab.
  • sāls – 0,5 tējkarote
  • cukurs
  • vaniļas cukurs – 1 tējkarote

PAGATAVOŠANA:

Pagatavot mīklu: bļodā sajaukt miltus, sāli, augu eļļu un karstu ūdeni.

Visu rūpīgi samaisīt ar karoti, jo mīkla ir karsta.

Kolīdz milti būs uzsūkuši visu mitrumu, mīklu var jaukt ar rokām. Darīt to tik ilgi, līdz mīkla kļūst pilnīgi viendabīga.

Mīklu ietīt pārtikas plēvē un likt ledusskapī uz 30 minūtēm.

Kamēr mīkla atpūšas, pagatavot pildījumu.

Biezpienu izberzt caur sietu, lai tas būt irdens, bez lieliem gabaliem.

Pielikt sāli, cukuru, vaniļas cukuru, olas dzeltenumu.

Visu rūpīgi samaisīt. Pildījums gatavs.

Mīklu izņemt no ledusskapja, plāni izrullēt.

Ar glāzes palīdzību veidot aplīšus. To vidū likt biezpiena pildījumu un malas rūpīgi aizspiest.

Vareņikus likt vārošā sālsūdenī un vārīt 3 – 5 minūtes.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt