Saldā ķiršu zupa ungāru gaumē
Zupas

Saldā ķiršu zupa ungāru gaumē

SASTĀVDAĻAS:

  • ķirši bez kauliņiem (sezonā svaigi, ziemā – konservēti vai saldēti) – 1 kg
  • sausais sarkanvīns – 750 g
  • saldais krējums (10%) – 250g
  • skābais krējums – 250 g
  • ūdens – 250 g
  • cukurs – 1 glāze
  • kanēlis – 1 – 2 standziņas
  • mandeļu ekstrakts – 1 tējkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Lielā katlā liek ķiršus, kanēļa standziņas, pieber cukuru, pielej vīnu un ūdeni. Visu uzvāra, samazina uguni un karsē 20 – 30 minūtes. Katlu noņem no uguns, pievieno vaniļas ekstraktu.
  • Atsevišķā bļodā rūpīgi sajauc dažas karotes saldā krējuma ar skābo krējumu. Tad pakāpeniski, visu laiku maisot, pievienot pārējo saldo krējumu. Krējuma masu pievienot padzisušajai zupai.
  • Zupu pavisam atdzesēt un pasniegt dziļos šķīvjos. Pirms pasniegšanas dekorēt ar šķipsniņu vaniļas cukura un papildus krējums karoti.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt