Mājas šķiņķis
Pamatēdieni

Mājas šķiņķis

Sastāvdaļas:

  • Gaļa 1,5 kg
  • Ūdens 1 l
  • Sāls 100 g
  • Koriandrs 1 šķ.
  • Smaržīgie pipari 5 gab.
  • Lauru lapas 1 gab.
  • Melnie graudu pipari 5 gab.

Pagatavošana:

Sākumā jāpagatavo sālījums. Uzvāriet ūdeni, pievienojiet garšvielas un lauru lapas. Vāriet sālījumu 1 minūti un noņemiet no uguns.

Sālījumu atdzesējiet un pēc tam ievelciet to lielā šļircē. “Sašpricējiet” gaļu dažādos dziļumos, šī viltība palīdzēs tai labāk ievilkties un piesātināt garšu.

Atlikušajā sāls šķīdumā ielieciet gaļu. Tagad uz tās jāuzliek tā saucamā prese. Uzlieciet gaļai pa virsu vāku vai lielu šķīvi un uzlieciet virsū kaut ko smagu. Lieciet gaļu marinēties ledusskapī uz 3 dienām. Atcerieties, ka gaļa katru dienu ir jāapgroza un vienmērīgi jāiesāla.

Pēc 3 dienām aptiniet gaļu ar šņori un ietiniet pārtikas plēvē.

Katlā uzkarsējiet ūdeni līdz 80 grādiem (sāks aktīvi veidoties tvaiki). Ļoti svarīgi, lai ūdens nebūtu vārošs, citādi gaļa vienkārši izvārīsies. Pagrieziet vismazāko uguni un ielieciet gaļu katlā. Nepieļaujot temperatūras paaugstināšanos, vāriet gaļu 2,5 stundas.

Aplejiet šķiņķi ar aukstu ūdeni, pilnībā atdzesējiet un uz pāris stundām ielieciet ledusskapī.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt