Salātu izlase svētku galdam
Salāti

Salātu izlase svētku galdam

KARALISKIE SALĀTI

SASTĀVDAĻAS:

  • 250 g vārītas cūkgaļas
  • 2 – 3 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • sauja attīrītu riekstu
  • 100 g melno žāvēto plūmju
  • 1 vārīta biete
  • 1 vārīts burkāns
  • 2 vārītas olas
  • 150 g cietā siera
  • majonēze

PAGATAVOŠANA:

  • Aplejiet plūmes ar karstu ūdeni un ļaujiet pastāvēt 20 minūtes. Ūdeni nolejiet un plūmes sagriežat.
  • Vārītos kartupeļus nomizojiet un sagriežat kubiņos. Tāpat sagriežat arī gaļu.
  • Smalki sakapājiet sīpolu, bieti un burkānu sarīvējiet uz rupjās rīves.
  • Olas sagriežat salmiņos.
  • Riekstus sasmalciniet ar blendera palīdzību.
  • Sieru sarīvējiet uz smalkās rīves.
  • Visas sagatavotās sastāvdaļas liekat traukā kārtām – kartupeļus, sīpolus, gaļu, burkānus, melnās plūmes, riekstus, bietes, olas. Katru kārtu apsmērējiet ar majonēzi. Pa virsu berat sieru.
  • Ļaujiet salātiem pastāvēt ledusskapī vismaz divas stundas.
  • “ČIRKAINIE SALĀTI”

    Jums noteikti ir apnikuši parastie treknie salāti un gribas pamēģināt kaut ko jaunu un svaigu. Piedāvājam jums “Čirkainos salātus” – izdodas viegli un maigi.

    SASTĀVDAĻAS:

    • 1 nevārīts burkāns
    • 1 liels saldskābs ābols
    • 200 g krabju nūjiņu
    • 4 vārītas olas
    • 1 kārba konservētas kukurūzas
    • majonēze

    PAGATAVOŠANA:

    • Burkānu un ābolu nomizojiet. Katru atsevišķi sarīvējiet uz smalkās rīves.
    • Olas cieti novāriet, atdzesējiet, nolobiet un arī sarīvējiet uz smalkās rīves.
    • Krabju nūjiņas sarīvējiet uz rupjās rīves vai sasmalciniet ar nazi.
    • Traukam, kurā pasniegsiet salātus, pa vidu uzzīmējiet majonēzes restīti un liekat kārtu burkānu. Atkal majonēzes restīte un olu kārta. Tad āboli, krabju nūjiņas un kukurūza. Katrai kārtai pa vidu – majonēze.
    • Kukurūza kalpos arī kā salātu dekors, tāpēc tai pa virsu majonēzi likt nevajag. Atstājiet salātus uz pāris stundām ledusskapī un varat pasniegt.
    • Kā jau noteikti ievērojāt, salāti tiek pagatavoti bez sāls, bet tas neietekmē to spilgto un oriģinālo garšu. Ja ir vēlēšanās, varat tiem sāli pievienot.
    <

    SALĀTI AR KOREJIEŠU BURKĀNIEM “IZABELLA”

    Šie salāti izdodas ļoti garšīgi un pikanti. Reiz tos pagaršojuši, noteikti lūgsiet papildporciju.

    SASTĀVDAĻAS:

  • 2 kūpināti vistas šķiņķīši
  • 5 olas
  • 500 g šampinjonu
  • 2 sīpoli
  • 3 sālīti gurķi
  • korejiešu burkāni

PAGATAVOŠANA:

  • Olas novāriet, atdzesējiet, nolobiet un smalki sasmalciniet.
  • Sakapājiet sēnes un sīpolus un katru atsevišķi apcepiet uz pannas augu eļļā.
  • Pārējās sastāvdaļas sagriežat kubiņos.
  • Salātus liekat kārtām. Katru kārtu apsmērējiet ar majonēzi: vistu šķiņķīšus, sēnes, sīpolus, olas, sālītos gurķus, korejiešu burkānus.
  • Salātus varat dekorēt ar ziediņu, kas pagatavots no redīsa šķēlītēm un zaļumiem.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt