Ideāli burkāni korejiešu gaumē – uzziniet četrus galvenos pagatavošanas noslēpumus!
Salāti

Ideāli burkāni korejiešu gaumē – uzziniet četrus galvenos pagatavošanas noslēpumus!

Burkāni korejiešu gaumē ir pikanti salāti, kam gan nav tieša sakara ar nacionālo Korejas virtuvi. To izdomāja korejiešu emigranti, kas dzīvoja Uzbekistānas un Kazahstānas teritorijā. Neatraduši piemērotus produktus, lai pagatavotu tradicionālos ēdienus, viņi nolēma tos aizvietot ar tādiem, ko varēja atrast uz vietas.
Tā, Ķīnas kāpostu, no kura korejieši gatavo aso kimči (marinēti kāposti korejiešu gaumē), emigranti aizvietoja ar burkāniem un rezultātā tika izgudrots jauns uzkodas veids. Šie pikantie un vieglie salāti kļuvuši iecienīti arī pie mums.

Daudziem joprojām šķiet, ka burkānus korejiešu gaumē pagatavot ir ļoti sarežģīti, un ka pagatavot tos pa spēkam ir tikai profesionālim. Varam apgalvot, ka tas tā nav. Esam gatavi pastāstīt dažus pagatavošanas noslēpumus, kas no pavisam nedaudz produktiem ļaus jums pagatavot īstus burkānus korejiešu gaumē.

Un tā, jums vajadzēs:

  • 1 kilogramu burkānu
  • I ķiploku
  • ½ glāzes augu eļļas
  • Vēl sagatavojiet 1 ēdamkaroti sāls (bez kaudzes) un 2 ēdamkarotes cukura. Marinādei vajadzēs deserta karoti etiķa un pa tējkarotei maltu sarkano un melno piparu.

Pareizi sarīvējam burkānus

Iesākumā sagatavosim galveno sastāvdaļu –burkānus. Tie ir jānomizo un jāsarīvē. Pirmajā brīdī šķiet, kas gan te sarežģīts, bet ir kāda nianse. Parastā rīve te nederēs, jo burkāniem jābūt tieviem un gariem, kā salmiņiem. Tāpēc labāk izmantot speciālo rīvi, kuru varat nopirkt mājlietu veikalos par pieņemamu cenu.

Ja burkāni ir sausi, tad pirms tos rīvējat, iemērcat uz 2 – 3 stundām aukstā ūdenī, lai tie uzsūktu šķidrumu un kļūtu sulīgāki un gardāki. Ar šo tad arī visdarbietilpīgākais posms burkānu pagatavošanai ir pabeigts.

Laicīgi pievienojam garšvielas

Ieliekat burkānus dziļā bļodā, uzberat cukuru, sāli un divu veidu piparus. Varat pievienot arī karija pulveri, maltu koriandru vai speciālo garšvielu korejiešu burkāniem. Šīs garšvielas padarīs salātu garšu piesātinātāku.
Atliek tikai pievienot etiķi un rūpīgi samaisīt ar rokām, līdz no burkāniem sāk izdalīties sula. Ļaujiet burkāniem nostāvēties un pārejiet pie nākamā soļa.

Gatavojam marinādi

Bez pareizas marinādes burkāni korejiešu gaumē nebūs tik sulīgi, tāpēc šim posmam jāpieiet ļoti rūpīgi.
Nomizojat ķiploku un izspiežat to caur ķiploku spiedi tieši uz burkāniem, bet nesamaisiet.

Mazā katliņā uzkarsējat augu eļļu, bet neuzvāriet. Uzlejiet eļļu uz ķiplokiem, un tad varat visu samaisīt. Šajā brīdī varat pievienot sezama sēklas. Tās receptē nebija, bet ar sezama sēklām korejiešu burkāni iegūs interesantāku un piesātinātāku garšu.

Esat pacietīgi

Lūk tagad, kad visi sagatavošanas posmi ir aiz muguras, pārliekat burkānus traukā ar vāku un uz nakti liekat ledusskapī. Šajā laikā burkāni izdalīs sulu un kārtīgi iemarinēsies. Ledusskapī tos var uzglabāt līdz pat divām nedēļām, un ar katru dienu tie kļūs aizvien pikantāki.
Patīkams bonuss šai receptei ir tas, ka šādi pagatavoti burkāni nezaudē savas noderīgās īpašības. Šie salāti satur maz kaloriju, tātad tos droši var lietot arī diētas laikā.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt