Šerbets ar zemesriekstiem
Deserti

Šerbets ar zemesriekstiem

Pārbaudīta recepte, kā pagatavot šerbetu ar zemesriekstiem mājas apstākļos. Soli pa solim. Ķer recepti! Pat nedomāju, ka tas būs tik vienkārši! Pašu pagatavots austrumu kārums – šerbets ar zemesriekstiem.

SASTĀVDAĻAS:

  • Zemesrieksti – 1 glāze
  • Piens – 1 glāze
  • Cukurs – 3,5 glāzes
  • Sviests – 80 grami

PAGATAVOŠANA:

  • Ielejam katlā pienu un pievienojam trīs glāzes cukura (pusglāzi atstājam vēlākam laikam).
  • Pastāvīgi maisot, karsējam pienu ar cukuru apmēram 30 minūtes.
  • Zemesriekstus beram sausā pannā un apgrauzdējam līdz zeltainai krāsai, lai viegli varētu atbrīvot no miziņām.
  • Tad uz sausas pannas beram atlikušo pusglāzi cukura un uzmanīgi karsējam, lai veidotos karamele. Tā piedos mūsu šerbetam brūnu krāsu.
  • Pagatavoto karameli pievienojam piena – cukura sīrupam.
  • Vāram līdz gatavībai. Vidēji tam vajadzētu aizņemt apmēram stundu. Pievienojam sviestu.
  • Forma, kurā liesiet mājas šerbetu var būt vienkārša vai figūrveida. Tās dibenā ieklājam cepamo papīru un ieberam riekstus.
  • Tad ielejam tur šerbeta masu un liekam vēsā vietā, lai sastingst.
  • Kad tas pilnībā atdzisis un sastindzis, to var pasniegt ar tēju.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt