Pārbaudīta recepte, kā pagatavot šerbetu ar zemesriekstiem mājas apstākļos. Soli pa solim. Ķer recepti!
Pat nedomāju, ka tas būs tik vienkārši!
Pašu pagatavots austrumu kārums – šerbets ar zemesriekstiem.
SASTĀVDAĻAS:
Zemesrieksti – 1 glāze
Piens – 1 glāze
Cukurs – 3,5 glāzes
Sviests – 80 grami
PAGATAVOŠANA:
Ielejam katlā pienu un pievienojam trīs glāzes cukura (pusglāzi atstājam vēlākam laikam).
Pastāvīgi maisot, karsējam pienu ar cukuru apmēram 30 minūtes.
Zemesriekstus beram sausā pannā un apgrauzdējam līdz zeltainai krāsai, lai viegli varētu atbrīvot no miziņām.
Tad uz sausas pannas beram atlikušo pusglāzi cukura un uzmanīgi karsējam, lai veidotos karamele. Tā piedos mūsu šerbetam brūnu krāsu.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.