Smiltsērkšķu ķīselis ar plombīra saldējumu
Deserti

Smiltsērkšķu ķīselis ar plombīra saldējumu

Šim desertam lieliski piestāvēs mīkstās Beļģu vafeles vai cepumiņi. Bet ja papildu kalorijas jums nav vajadzīgas, tad varat iztikt bez mīklas izstrādājumiem. Šis neparastais deserts būs garšīgs pats par sevi.

SASTĀVDAĻAS:

  • svaigas (vai saldētas) smiltsērkšķu ogas – 300 g
  • plombīrs – 500 g
  • cukurs – 250 g
  • kartupeļu ciete – 4 – 5 ēdamkarotes
  • vafeles vai mandeļu cepumiņi – pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

Plombīra saldējumu izņemt no saldētavas un sagriezt gabaliņos. Smiltsērkšķus izberzt caur sietu. Kartupeļu cieti izšķīdināt nelielā daudzumā auksta ūdens. Katliņā iebērt cukuru un pieliet 1 litru ūdens. Uzvārīt. Gatavajam cukura sīrupam pievienot izšķīdināto kartupeļu cieti un vēlreiz uzvārīt. Pievienot caur sietu izberztās ogas, samaisīt un pavārīt vēl 30 – 40 sek. Noņemt no uguns un mazliet atdzesēt. Pievienot mazliet pakusušo saldējumu, samaisīt viendabīgā masā un uzreiz pasniegt.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt