Rīsu pudiņš ar biezpienu un āboliem
Deserti

Rīsu pudiņš ar biezpienu un āboliem

Satāvdaļas 10 trauciņiem:

  • 125g apaļgraudu rīsu
  • 250ml piena
  • 125ml ūdens
  • 200g biezpiena
  • 200g ābolu
  • 1 ola
  • 35g cukura
  • 35g saldkrējuma sviesta
  • vaniļas cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

  • Ūdens un piena maisījumā novāra rīsus, kamēr izveidojas ķepīgas putras konsistence. Atdzesē līdz 60-70 grādiem.
  • Biezpienu izberž caur sietu, nomizo un iztīra ābolus un smalki tos sasmalcina.
  • Rīsu putrā liek biezpienu un ābolus, pievieno olas dzeltenumu, cukuru, vaniļas cukuru un visu kārtīgi samaisa. Rīsu putras maisījumam pievieno saputotu olas baltumu.
  • Gatavo masu liek ar sviestu iesmērētās formiņās, cep krāsnī 30 minūtes 180 grādos. Vēlāk samazina krāsns temperatūru līdz 160 grādiem un apbrūnina desertus.
  • Pudiņu pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt