Saldskābie kabači ziemai
Konservējumi

Saldskābie kabači ziemai

Lai cik arī nepagatavotu, vienmēr izrādās par maz!

Vienmēr gatavoju vismaz 20 litra burciņas. Ziemas laikā tiek izēstas visas līdz pēdējai, un vienmēr ir par maz. Nu protams, mūsu mājās tiek gatavoti ne tikai kabači, bet arī citi ēdieni. Taču kabacīši ir tik garšīgi… Tos ir iecienījuši gan pieaugušie, gan bērni. Šie saldskābie marinētie kabacīši iekarojuši visu manu mājinieku sirdis. Recepte nav sarežģīta, tos var viegli un ātri pagatavot.

SASTĀVDAĻAS:

  • kabači
  • tomāti
  • svaigas dilles
  • burkāni

MARINĀDEI:

  • ūdens – 3,5 litri
  • sāls – 5 ēdamkarotes
  • cukurs – 0,5 kg
  • galda etiķis – 0,3 litri

PAGATAVOŠANA:

  • Katras litra buciņas apakšā (kura ir rūpīgi izmazgāta un izkarsēta) liekat divus diļļu zariņus, nelielu gabaliņu burkāna, kas sagriezts ripiņās, un četrās daļās sagrieztu tomātu.
  • Kabačus noskalojiet, nosusiniet un sagriežat ripās, katru 0,5 – 1 cm.
  • Marinēšanai labāk ņemiet nelielus jaunos kabacīšus.
  • Izkārtojiet tos burkās.
  • Tad gatavojiet marinādi. Katliņā lejiet ūdeni, pievienojiet sāli, cukuru un etiķi. Ļaujiet marinādei mazliet pastāvēt un atdzist, tad lejiet burkās.
  • Galvenais garšīgu kabaču noslēpums. Tiem nevajag liet virsū karstu marinādi. Tad tie zaudēs savu kraukšķīgumu un būs mīksti.
  • Marinādi lejiet līdz burciņas sašaurinājuma vietai.
  • Pēc vārīšanās sākuma sterilizējiet burkas 10 – 15 minūtes.
  • Tad uzmanīgi izņemiet burkas no karstā ūdens un aizvalcējiet.
  • Liekat burkas ar vāciņiem uz leju, silti sasedziet un ļaujiet pilnībā atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt