Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Cepumi “Skudru pūznīši”
16.08.2019 18:15
SASTĀVDAĻAS:
3 glāzes miltu
150 g sviesta
100 g skābā krējuma
1 ola
1 kārba iebiezinātā piena
PAGATAVOŠANA:
Miltus samaisīt ar sviestu, veidojot drupačas. Olu sajaukt ar krējumu un samaisīt ar miltiem.
Mīklu sadalīt sešās daļās, saviļāt bumbiņās un ielikt uz stundu saldētavā.
Tad mīklu sarīvēt uz rupjās rīves pa taisno uz cepamās pannas (pannu ne ar ko sasmērēt nevajag) un likt cepties 200 grādos apmēram uz 30 minūtēm.
Mīklu apmaisīt un likt cepties vēl uz 10 – 15 minūtēm līdz zeltainām drupačām.
Izņemt no krāsns, atdzesēt un sadrupināt ar rokām vai dakšiņas palīdzību. Tad uzliet iebiezināto pienu.
Rūpīgi samaisīt, ņemt bieza stikla glāzi, iemērkt ūdenī, un piepildīt ar drupaču – kondensētā piena maisījumu. Glāzi pildīt blīvi, tad, piepalīdzot ar nazi, izņemt gatavos cepumus.
Likt ledusskapī (vēlams uz nakti), lai cepumi labāk “salīmētos” un sasūktos.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Konditoreja un maize
Kartupeļu pica, kuru pagatavosi uz pannas 10 minūtēs
Salāti
Salāti ar vistu un ceptiem šampinjoniem
Salāti
Vistas gaļas un mandarīnu salāti. Lielisks ēdiens Ziemassvētku galdam
Konditoreja un maize
Gardais banānu un riekstu deserts
Konditoreja un maize
Smilšu mīklas cepumi. Ātri, gardi un lēti
Deserti
Kā mājas apstākļos pareizi pagatavot vārīto iebiezināto pienu
Uzkodas
Viegli pagatavojamās kartupeļu daiviņas ar sieru un zaļumiem
28.08.2019 13:13
Konservējumi
Sālīti gurķi ar rupjmaizi. Noteikti izmēģiniet!
02.08.2019 18:13
Salāti
Krāsainie kāpostu salāti ar avokado
17.04.2019 20:36
Konservējumi
Zemeņu ievārījums
25.05.2019 22:46
Pamatēdieni
Pildīti kartupeļi bekonā
14.06.2019 18:13
Brokastis
Turku plāceņi, cepti uz pannas
02.04.2019 21:58
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu