Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Cepumi “Skudru pūznīši”
16.08.2019 18:15
SASTĀVDAĻAS:
3 glāzes miltu
150 g sviesta
100 g skābā krējuma
1 ola
1 kārba iebiezinātā piena
PAGATAVOŠANA:
Miltus samaisīt ar sviestu, veidojot drupačas. Olu sajaukt ar krējumu un samaisīt ar miltiem.
Mīklu sadalīt sešās daļās, saviļāt bumbiņās un ielikt uz stundu saldētavā.
Tad mīklu sarīvēt uz rupjās rīves pa taisno uz cepamās pannas (pannu ne ar ko sasmērēt nevajag) un likt cepties 200 grādos apmēram uz 30 minūtēm.
Mīklu apmaisīt un likt cepties vēl uz 10 – 15 minūtēm līdz zeltainām drupačām.
Izņemt no krāsns, atdzesēt un sadrupināt ar rokām vai dakšiņas palīdzību. Tad uzliet iebiezināto pienu.
Rūpīgi samaisīt, ņemt bieza stikla glāzi, iemērkt ūdenī, un piepildīt ar drupaču – kondensētā piena maisījumu. Glāzi pildīt blīvi, tad, piepalīdzot ar nazi, izņemt gatavos cepumus.
Likt ledusskapī (vēlams uz nakti), lai cepumi labāk “salīmētos” un sasūktos.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Pamatēdieni
Makaroni ar vistu un sieru – vienkāršs ēdiens, kas ļoti patīk bērniem
12.03.2019 09:10
Uzkodas
Siera bumbiņas cepeškrāsnī
29.11.2019 16:48
Noderigi
Lieliskas idejas, kā pagatavot neapēstās Lieldienu olas
12.04.2019 13:20
Konditoreja un maize
Neierastais Skudru pūznis
15.03.2022 09:33
Konservējumi
5 pārbaudītas lečo receptes ziemai
02.09.2019 18:16
Konditoreja un maize
Bezgala garda Latvijas dzimšanas dienas kūka
14.11.2019 20:52
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu