Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Cepumi “Skudru pūznīši”
16.08.2019 18:15
SASTĀVDAĻAS:
3 glāzes miltu
150 g sviesta
100 g skābā krējuma
1 ola
1 kārba iebiezinātā piena
PAGATAVOŠANA:
Miltus samaisīt ar sviestu, veidojot drupačas. Olu sajaukt ar krējumu un samaisīt ar miltiem.
Mīklu sadalīt sešās daļās, saviļāt bumbiņās un ielikt uz stundu saldētavā.
Tad mīklu sarīvēt uz rupjās rīves pa taisno uz cepamās pannas (pannu ne ar ko sasmērēt nevajag) un likt cepties 200 grādos apmēram uz 30 minūtēm.
Mīklu apmaisīt un likt cepties vēl uz 10 – 15 minūtēm līdz zeltainām drupačām.
Izņemt no krāsns, atdzesēt un sadrupināt ar rokām vai dakšiņas palīdzību. Tad uzliet iebiezināto pienu.
Rūpīgi samaisīt, ņemt bieza stikla glāzi, iemērkt ūdenī, un piepildīt ar drupaču – kondensētā piena maisījumu. Glāzi pildīt blīvi, tad, piepalīdzot ar nazi, izņemt gatavos cepumus.
Likt ledusskapī (vēlams uz nakti), lai cepumi labāk “salīmētos” un sasūktos.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Konditoreja un maize
Siera kūka ar balto šokolādi un zemeņu želeju
06.06.2019 13:19
Konditoreja un maize
Biezpiena kēksiņi
14.05.2019 22:27
Zupas
Zivju zupa
20.06.2019 18:51
Deserti
Kā mājas apstākļos pareizi pagatavot vārīto iebiezināto pienu
21.12.2017 09:15
Konservējumi
Rabarberu kompots ar ingveru
28.05.2019 21:40
Pamatēdieni
Gaļa ar kartupeļiem cepšanas maisā, cepti cepeškrāsnī
19.11.2021 18:56
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu