Biezpiena bumbiņas
Konditoreja un maize

Biezpiena bumbiņas

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g mājas biezpiena
  • 250 g miltu
  • 5 tējkarotes (ar kaudzi) cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 0,25 tējkarotes vanilīna
  • 1 ola
  • 350 – 400 g saulespuķu eļļas

PAGATAVOŠANA:

  • Biezpienu sajaukt ar cukuru, sāli, vanilīnu un olu. Pielikt miltus un vēlreiz rūpīgi samaisīt.
  • Mīklu savelt bumbā un ļaut nostāvēties 15 minūtes, apsedzot ar caurduri.
  • Mīklai jābūt ļoti mīkstai.
  • Mīklu sagriezt gabaliņos un no tiem saviļāt nelielas bumbiņas.
  • Pannā ieliet eļļu un uzkarsēt, bet neļaut sākt vārīties.
  • Sagatavotās bumbiņas likt eļļā nelielā porcijām.
  • Tām jāvārās, visu laiku apmaisot, līdz kļuvušas zeltainas. Gatavās bumbiņas notecināt uz papīra dvieļa. Tas uzsūks lieko šķidrumu un bumbiņas būs sausas un nebūs treknas.
  • Biezpiena bumbiņas pārlikt citā traukā un pārkaisīt ar pūdercukuru.
  • Visu var paveikt 30 minūtēs.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt