“Princese”. Svētku vakariņām jāsākas tieši ar šiem salātiem!
Salāti

“Princese”. Svētku vakariņām jāsākas tieši ar šiem salātiem!

Cik parocīgi! Ja nav pieejama gaļa'});">liellopa gaļa, var ņemt mēli vai vistas fileju, bet valriekstu vietā pievienot ciedru riekstus.

SASTĀVDAĻAS:

  • gaļa'});">Liellopa gaļa (cūkgaļa, mēle, vista) – 300 g
  • Sīpols – 1 gab
  • Sālīti vai marinēti gurķi – 3 gab
  • Vārītas olas – 3 gab
  • Melnās žāvētās plūmes – 150 g
  • Valrieksti – 1 glāze
  • Cietais siers – 150 g
  • Majonēze – 300 g
  • Sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Sīpolu smalki sagriezt un iemarinēt.
  • Sagriezt vārīto gaļu.
  • Sālītos vai marinētos gurķus sarīvēt uz rupjās rīves vai sagriezt salmiņos. Nospiest lieko šķidrumu.
  • Olas sarīvēt uz rupjās rīves.
  • Melnās plūmes sagriezt salmiņos.
  • Sasmalcināt riekstus.
  • Sieru sarīvēt uz rupjās rīves un sajaukt ar majonēzi.
  • Salātus kārtot formā vai servējamajā riņķī uz trauka, kurā gatavojaties pasniegt.
  • Kārtas: gaļa (apsmērēt ar majonēzi)
  • Sīpoli (iepriekš nolejot marinādi)
  • Gurķi (apsmērēt ar majonēzi)
  • Olas (apsmērēt ar majonēzi)
  • Melnās plūmes
  • Rieksti (apsmērēt ar majonēzi)
  • Siera – majonēzes masa
  • Likt salātus ledusskapī, vislabāk uz nakti.
  • Noņemt formu vai servējamo riņķi, dekorēt pēc savas gaumes.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt