Pikantās bietes ziemai – gatavoju katru gadu!
Konservējumi

Pikantās bietes ziemai – gatavoju katru gadu!

Garšīgākas neesmu ēdusi!

SASTĀVDAĻAS:

  • Bietes – 2 kg
  • Tomāti – 750 g
  • Sīpoli – 250 g
  • Saldie pipari – 250 g
  • Ķiploki – 100 g
  • Cukurs – 100 g
  • Sāls – 30 g
  • 9% etiķis – 75 ml
  • Augu eļļa – 250 ml

PAGATAVOŠANA:

  • Bietes sarīvējam, tomātus sagriežam ripās, piparus un sīpolus pusgredzenos, ķiploku izspiežam ķiploku spiedē.
  • Liekam sīpolus karstā eļļā un mazliet pasutinām, tad pievienojam tomātus un sutinām vēl 5 minūtes.
  • Pieliekam piparus un bietes, turpinām karsēt.
  • Pielejam etiķi, samaisām, pieliekam sāli un cukuru.
  • Sautējam masu 40 minūtes.
  • Tad pieliekam ķiploku, vēlreiz samaisām un liekam izkarsētās burkās. Aizskrūvējam, apgāžam ar vākiem uz leju un sasedzam lai atdziest.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt