Ja kādreiz sakārojas suši, nav jādodas uz dārgu restorānu, ļoti gardus suši ir iespējams pagatavot arī mājas apstākļos.
Laba suši pagatavošana ir atkarīga no tā kādi sanāks rīsi. Jāizvēlas apaļgraudu rīsi, vislabāk speciālie suši rīsi, jo tiem jābūt lipīgiem. Pirms to vārīšanas rīsi ir vismaz 3-4 reizes jāskalo, kamēr ūdens ir dzidrs. Pēc tam rīsi jāmērcē vēsā ūdenī 20 minūtes. Nomazgātos rīsus pārber katliņā ar aukstu ūdeni un strauji uzvāra. (Vārīšanai uz 1 kg sausu rīsu vajag apmēram 1,25 l ūdens vai - lai virs rīsiem būtu ap 1 cm augsta ūdens kārtiņa.) Tad uz ļoti lēnas uguns, vāra 15 minūtes, šajā laikā nedrīkst noņemt katla vāku. Pēc tam liesmu noslēdz un nenoņemot vāku, rīsiem jāpastāv vēl vismaz 10 minūtes. Kamēr rīsi atpūšas, jāpagatavo marināde, kas būs jāpievieno rīsiem.
Uz 1kg sauso rīsu marinādei vajag 16 ēd.k. rīsu etiķa, 8 ēd.k. cukura, 2 tēj.k. sāls, visu samaisa, kamēr sāls un cukurs izšķīst, var arī uzsildīt. Kad rīsi nedaudz padzisuši, tajos iemaisa šo marinādi.
Pildījumi var būt dažādi, bet šajā reizē pildījumam tika izmantots gurķis un lasis, kas tika sagriezti mazās, garenās strēmelītēs. (Gurķiem izgriežot sēkliņas.)
Pildāmās sastāvdaļas ieteicams sagatavot pirms rīsu vārīšanas, vai to vārīšanas laikā.
AVOTS: lindask.weebly.com