Riekstu – sēklu batoniņi
Dietologi uzskata, ka labai veselībai un slaidai figūrai obligāti savā ēdienkartē jāiekļauj arī uzkodas. Galvenais, lai šie produkti būtu maksimāli vērtīgi.
Piedāvājam jums pagatavot ļoti vienkāršus riekstu – sēklu batoniņus. Dzērvenes piešķirs batoniņiem vieglu skābumiņu, bet medus – saldu niansi un brīnišķīgu aromātu.
Starp citu, rieksti ir ļoti vērtīgi smadzeņu darbībai, palīdz strādāt sirdij un izvada no organisma slikto holesterīnu. Katra riekstu šķirne satur lielu daudzumu vērtīgu vielu, vitamīnu un minerālu. Tāpēc šajā enerģijas batoniņu receptē ir izmantoti vairāki riekstu veidi.
SASTĀVDAĻAS:
- valrieksti – 0,5 glāze
- ķirbju sēklas – 0,25 glāze
- saulespuķu sēklas – 0,25 glāze
- cukurs – 0,25 glāze
- medus – 0,25 glāze
- mandeles – 0,25 glāze
- auzu pārslas – 1 glāze
- žāvētas dzērvenes – 75 g
- linsēklas – 1 ēdamkarote
- sezama sēklas – 1 ēdamkarote
- rozīnes – 1 ēdamkarote
- sviests – 15 g
PAGATAVOŠANA:
- Uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izliekat riekstus, sēklas un auzu pārslas.
- Liekat cepamo pannu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, uz 5 minūtēm.
- Tad riekstus un sēklas pārliekat bļodā.
- Noskalojiet rozīnes un žāvētās dzērvenes. Nosusiniet papīra dvielī un pievienojiet sēklu – riekstu masai. Rūpīgi samaisiet.
- Dziļā pannā liekat sviestu, cukuru un medu.
- Karsējiet pannu uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, apmēram piecas minūtes.
- Iegūto karameli pievienojiet sēklām un riekstiem, ātri visu samaisiet. Uzreiz izklājiet masu uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Pa virsu liekat vēl vienu cepamā papīra kārtu un izlīdziniet ar rokām.
- Atstājiet masu atdzist uz apmēram divām stundām, tad sagriežat gabaliņos.
- Šos lieliskos enerģijas batoniņus ir ļoti ērti paņemt līdz uz darbu, mācībām vai ceļā. Un arī mājās pie tējas būt grēks kādu nenobaudīt. galvenais-ka-garso-ari-berniem" onclick="gtag('event', 'CrossLink', {'event_category': 'click', 'event_label': 'Un galvenais'});">Un galvenais, to pagatavošana neaizņems daudz laika!
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo