Mīklas radziņi ar iebiezināto pienu
Konditoreja un maize

Mīklas radziņi ar iebiezināto pienu

Rīts, kafija un svaigi ceptas mīklas izstrādājums – kas var būt vēl labāk? Īstais laiks palutināt sevi un savus mājiniekus ar gardumu, kas neprasa lielu piepūli un daudz sastāvdaļu. Lai jūsu brokastis izdotos patīkamas un dvēseliskas, piedāvājam jums mīklas radziņu recepti – gardumu, ko daudzi atceras no savas bērnības. Tie izdodas viegli un kraukšķīgi, pie tam – pildījums neiztek.

SASTĀVDAĻAS:

  • sviests – 200 g
  • skābais krējums – 200 g
  • vārīts iebiezinātais piens – 400 g
  • ola – 1 gab.
  • citrona sula – 0,25 tējkarotes
  • soda – 0,5 tējkarotes
  • milti – 3 glāzes
  • cukurs – 1 glāze

PAGATAVOŠANA:

Izkausētu sviestu samaisīt ar olu un skābo krējumu. Pielikt ar citrona sulu dzēstu sodu, visu samaisīt. Pievienot izsijātus miltus, iejaukt mīklu.

Mīklu sadalīt sešās vienādās daļās, katru saviļāt bumbā un salikt uz šķīvja. Apklāt ar pārtikas plēvi un likt uz stundu ledusskapī.

Katru bumbu izrullēt apaļā 2 – 3 mm biezā plāksnē. Katru sagriezt astoņos segmentos (kā picu). Katram pa vidu likt 1 tējkaroti vārīta iebiezinātā piena. Sarullēt radziņus, sākot no platākās malas, virzoties uz centru. Katru radziņu apviļāt cukurā.

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Uz plāts izklāt cepamo papīru, uz tā salikt radziņus un cept 25 – 35 minūtes.

Pirms apviļāšanas cukurā radziņus var apviļāt sakultā olā, lai iznākt glīta, apetīti rosinoša garoziņa. Radziņus var uzglabāt sausā hermētiskā traukā vēsā tumšā vietā, kur nav mitrs.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt