Marinēti dārzeņi itāļu gaumē
Salāti

Marinēti dārzeņi itāļu gaumē

Dārzeņi, kas marinēti augu eļļā ar aromātisku garšaugu piedevu ieņem galveno pozīciju uzkodu sarakstā, ko iecienījuši itāļi dienvidu reģionos. Tie viņiem ir tikpat populāri kā mums marinēti gurķi vai skābēti kāposti. Šodien piedāvājam jums ielūkoties Itālijas kulinārajās tradīcijās un pagatavot dažādus dārzeņu ziemai vienā burciņā. Sastāvdaļas ir dotas apmēram divām 750 ml burciņām. Baltvīna etiķi varat aizstāt ar ābolu, bet tad mazliet mainīsies arī garša. Ja jums garšo marinēti sīpoli, tad arī tos varat pievienot sastāvdaļām, sagriežot lielos pusgredzenos.

SASTĀVDAĻAS:

  • saldie pipari – 2 gab.
  • baklažāni – 2 gab.
  • kabacīši – 2 gab.
  • olīvas –200 g
  • baltvīna etiķis – 200 ml
  • melnie pipari graudiņos – 8 gab.
  • olīveļļa – 300 ml
  • sāls – 2 ēdamkarotes
  • oregano – 1 tējkarote
  • timiāns – 2 zariņi
  • ūdens – 200 ml

PAGATAVOŠANA:

Baklažānus un kabacīšus sagriezt apmēram 0,5 cm biezās ripās, Piparus pārgriezt uz pusēm, izņemt sēklas, sagriezt salmiņos. Dārzeņus izlikt trīs bļodiņās, uzbērt sāli un atstāt uz stundu. Pēc tam noskalot.

Ūdeni ar etiķi uzvārīt, likt tajā baklažānus un karsēt 3 minūtes. Ar putu karoti izņemt un notecināt uz papīra dvieļa. To pašu atkārtot ar kabacīšiem un pipariem.

Dārzeņus likt izkarsētā burkā kārtām, katru pārberot ar olīvām. Pa virsu likt timiāna zariņu.

Uz lēnas uguns uzkarsēt olīveļļu ar oregano un melno piparu graudiņiem. Ar karsto eļļu (ļoti uzmanīgi!!!) pārliet dārzeņus, burkas aizskrūvēt ar sterilizētiem vāciņiem.

Kad saturs atdzisis, uzglabāt ledusskapī.

Tie būs neparasti skaisti dārzeņi ar bagātīgu aromātu. Salāti lieliski saderēs ar ceptu gaļu, zivi un aknu ēdieniem.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt