Galerts stundas laikā. Nekāda želatīna!
Brokastis

Galerts stundas laikā. Nekāda želatīna!

SASTĀVDAĻAS:

  • cūkas gurns ar kaulu – 1 gab.
  • cūkas stilbiņš – 1 gab.
  • cūkas ribiņas – 500 g
  • cūkas cukura kauliņi – 2 kg
  • sīpols – 1 gab.
  • burkāns – 1 gab.
  • melnie pipari graudiņos – 0,5 tējkarotes
  • lauru lapas – 2 – 3 gab.
  • sāls
  • ķiploki – 2 – 3 daiviņas
  • ūdens

PAGATAVOŠANA:

Ja nepieciešams gaļu noskalot zem tekoša ūdens. Noberzt ar metāla sūkli vai tīru nazi.

Noskaloto gaļu mērcēt ūdenī dažas stundas.

Cukura kauliņus pārcirst uz pusēm.

Gaļu un kauliņus likt multivāres katlā, pārliet ar ūdeni. Uzlikt vāku.

Spiedienu noregulēt uz maksimumu.

Ieslēgt ātrās gatavošanas režīmu uz 15 minūtēm.

Kad laiks pagājis, spiedienu samazināt, vāku noņemt.

Nosmelt putas.

Pielikt sagrieztu burkānu, veselu sīpolu, sāli, piparus, lauru lapas.

Uzlikt vāku un atkal uzgriezt maksimālo spiedienu.

Gatavot ātrajā režīmā 59 minūtes.

Kad laiks pagājis, spiedienu samazināt, vāku noņemt.

Izņemt sīpolu, tas vairs nebūs nepieciešams.

Burkānu likt galerta formas apakšā.

Gaļu atdalīt no kauliem, sadalīt šķiedrās. Likt galerta formā.

Buljonu nokāst, pārliet gaļai.

Likt ledusskapī, lai sastingst.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt