Marinēti pipari ziemai. Vienreiz pamēģinājuši, neaizmirsīsiet nekad!
Konservējumi

Marinēti pipari ziemai. Vienreiz pamēģinājuši, neaizmirsīsiet nekad!

Šī recepte man ir jau labu laiku. Gatavoju katru gadu, apmēram 40 – 50 litra burciņas.
Varam baudīt garšīgus marinētos piparus visas ziemas garumā!

SASTĀVDAĻAS:

  • Saldie pipari – 7 kg
  • Koriandrs un selerijas lapas – katrs pa 200 g
  • Ķiploks – 1 gab
  • Pipari graudiņos – 10 gab
  • Lauru lapa

Marināde:

  • Saulespuķu eļļa – 0,5 litri
  • Ūdens – 0,5 litri
  • 9% etiķis – 100 ml
  • Sāls – 3 ēdamkarotes
  • Cukurs – 100 g

PAGATAVOŠANA:

  • Piparus attīrām no sēklām, griežam uz pusēm vai četrās daļās.
  • Zaļumus sasmalcinām, ķiploku sagriežam šķēlītēs.
  • Marinādei samaisām visas sastāvdaļas un uzvārām.
  • Blanšējam piparus marinādē 5 minūtes.
  • Karstos piparus liekam izkarsētās burkās, apberam ar zaļumiem un ķiploka šķēlītēm, uzlejam marinādi.
  • Sterilizējam burkas.
  • Ja to darām katlā, tā dibenā noteikti ieklājiet auduma salveti.
  • No ūdens vārīšanās brīža, sterilizējam burkas 20 minūtes (viena litra burkas). Aizskrūvējam burkas.
  • Apgāžam ar vākiem uz leju, ietinam segā, atstājam uz diennakti atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt