Vistas fileja ar sinepēm un medu
Pamatēdieni

Vistas fileja ar sinepēm un medu

SASTĀVADĻAS:

  • vistas fileju
  • medus
  • graudainās franču sinepes
  • sinepes ar medu
  • ķiploks
  • sāls

PAGATAVOŠANA:

  • Ar daudzumiem - jau atkal, jāskatās cik ēdāju. Man bija 5 vistas filejas un mērcei/marinādei/glazūrai izmantoju 2 ēdamkarotes medus, 5 tējkarotes graudainās franču sinepes un 3 tējkarotes sinepes ar medu. 3 ķiploku daivas, sāls pēc ieskatiem.
  • Runājot par sinepēm, var izmantot arī parastās krievu sinepes, nav jāmiksē kā to darīju es. Taču tā kā graudainās sinepes bija maigas pēc garšas, tad asumam pieliku sinepes ar medu. Var izmantot arī parastās franču sinepes. Tātad - brīvs fantāziju lidojums sinepju izvēlē. Galvenais lai pašiem garšo.
  • Sākumā vistas filejas ar asu nazi nedaudz krusteniski iegriež. Tad pārkaisa ar sāli un pievieno piespiestu ķiploku.
  • Gatavo sinepju medus mērci. Bļodiņā saujauc medu ar sinepēm sev vēlamā garšā. Man tā bija no 2 ēdamkarotēm medus, 5 tējkarotēm graudainajām franču sinepēm un 3 tējkarotēm sinepēm ar medu. Tad šo visu lēju virsū vistas filejais samaisīju un atliku uz kādām 40 minūtēm iestāvēties. Pēc tam liku cepammaisā un cepu 200grādos kādas 40 minūtes. Tas arī viss, servē galdā.
  • Nu lūk, mājinieki šo maltīti novērtēja atzinīgi un man pašai arī, ļoti garšoja.

AVOTS: http://zitinja.blogspot.com

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt