Torte varavīksne ,kuru pagatavosiet bez cepšanas
Konditoreja un maize

Torte varavīksne ,kuru pagatavosiet bez cepšanas

Torte ir garšīga, gaisīga un pagatavojama bez cepšanas.

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

  • Cepumi - 200g
  • Kafija - 50ml
  • Sviests - 50g

Vaniļas krēmam:

  • Olas - 2gb
  • Piens - 500ml
  • Cukurs - 150g
  • Vaniļas cukurs
  • Kukurūzas ciete - 2 ēd. kar.
  • Jogurts dabīgs - 300g
  • Želatīns - 15g +50ml ūdens

Šoklādes krēms:

  • Kakao - 3 ēd. kar.
  • Cukurs - 3 ēd. kar.
  • Piens - 100ml

Pagatavošana:

Sagatavo formu. Ņem apaļo formu bez apakšas.Formu aptin ar pārtikas plēvi un ieeļļo.Liek uz šķīvja uz kura pasniegs torti. Sasmalcina cepumus pamatnei.Var smalcināt virtuves kombainā, bet var sasmalcināt ar mīklas rullīša palīdzību. Cepumu drupatās lej stipru kafiju.Kafiju var aizstāt ar kakao, sulu -pēc vēlēšanās. Pievieno izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa. Cepumu masu liek formā, izlīdzina un kārtīgi piespiež. Liek ledusskapī. Gatavo vaniļas krēmu. Iemērc želatīnu. Olām pieber cukuru, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti. Pievieno nedaudz pienu un kārtīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi, pievieno atlikušo pienu. Liek uz uguns un nepārtraukti maisot karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina uguni un vāra līdz sabiezē līdz krēma konsistencei. Karstam krēmam pievieno uzbriedušo želatīnu, kur tas labi izkusīs. Kārtīgi izmaisa. Krēmu noliek malā un ik pa laiciņam apmaisa.Ledusskapī neliek, jo tad tas sastings. Šokolādes krēmam ņem nelielu katliņu, ieber cukuru, kakao un pievieno pienu. Samaisa un liek uz uguns līdz sasniedz vārīšanās temperatūru. Pavāra vēl 2-3 minūtes. Cukuram pilnībā jāizkūst. Vaniļas krēms ir pastāvējis istabas temperatūrā un nav kārtīgi atdzisis. Siltam krēmam pievieno jogurtu, kārtīgi samaisa.Sanāk ļoti maigs vaniļas krēms. Jāpaņem 5 vienāda lieluma bļodiņas un ar kausa palīdzību krēmu sadala piecās vienādās daļās. Pirmajā bļodiņā krēmam pievieno 3 deserta karotes ar šokolādes krēmu, Otrajā bļodiņā - 2 deserta karotes ar šokolādes krēmu, trešajā bļodiņā - 1 deserta karoti, ceturtajā - puskaroti un piektajā nepievieno nemaz. Samaisa katras bļodiņas saturu. Izņem no ledusskapja formu ar cepumu pamatni un lej bļodiņu saturu uz pamatnes. Sāk ar tumšāko un beidz ar balto. Katru bļodiņu izlej tiešo formas vidū nemaisot. Torti liek ledusskapī uz vismaz trīs stundām, bet vislabāk uz visu nakti. Kad kūka sastingusi ņem nost sānus un var pasniegt. Labu apetīti!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt