Aromātiska itāļu pasta. Viss noslēpums ir garšīgajā mērcē
Ja esat iecienījis itāļu virtuvi, tad ne reizi vien esat mēģinājis pagatavot pastu. Variācijas par šo tēmu ir neskaitāmas – ar gaļu, veģetārā, ar zaļumiem. Bet ir viena recepte, kas ir kā pamata recepte (Italian wonderpot). Tās pagatavošanai ir nepieciešams katliņš un minimums sastāvdaļu.
Sastāvdaļas pastai Italian wonderpot:
- 400 g spageti
- 0,9 l dārzeņu buljona vai ūdens
- 2 ēdamkarotes augu eļļas (vislabāk – olīveļļas)
- 200 g spinātu
- 800 g tomātu, var arī konservētus
- 1 vidējs sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- ½ ēdamkarotes bazilika un oregano, ¼ tējkarotes sarkano piparu, sāls pēc garšas (var aizvietot ar klasiskajām Itāļu garšvielām vai Provansas garšvielu maisījumu)
- 50 g siera (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana ir ļoti vienkārša, nav nepieciešams pat noliet šķidrumu un pārlikt spageti pannā:
- Visas sastāvdaļas (sīpolu, ķiplokus un tomātus sagriezt) likt katlā (izņemot sieru), pārliet ar buljonu vai sālītu ūdeni.
- Uzvārīt, samazināt uguni un gaidīt, līdz šķidrums pilnībā iztvaikojis.
- Apmēram 10 – 15 minūšu laikā lielākā daļā šķidruma iesūksies spageti, un dārzeņi būs gatavi. Uz gatavošanas beigām visu biežāk apmaisiet, lai pasta nepielīp pie katla dibena.
- Pirms pasniegšanas pārberiet ar sieru.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo