Aromātiska itāļu pasta. Viss noslēpums ir garšīgajā mērcē
Pamatēdieni

Aromātiska itāļu pasta. Viss noslēpums ir garšīgajā mērcē

Ja esat iecienījis itāļu virtuvi, tad ne reizi vien esat mēģinājis pagatavot pastu. Variācijas par šo tēmu ir neskaitāmas – ar gaļu, veģetārā, ar zaļumiem. Bet ir viena recepte, kas ir kā pamata recepte (Italian wonderpot). Tās pagatavošanai ir nepieciešams katliņš un minimums sastāvdaļu.

Sastāvdaļas pastai Italian wonderpot:

  • 400 g spageti
  • 0,9 l dārzeņu buljona vai ūdens
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas (vislabāk – olīveļļas)
  • 200 g spinātu
  • 800 g tomātu, var arī konservētus
  • 1 vidējs sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • ½ ēdamkarotes bazilika un oregano, ¼ tējkarotes sarkano piparu, sāls pēc garšas (var aizvietot ar klasiskajām Itāļu garšvielām vai Provansas garšvielu maisījumu)
  • 50 g siera (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana ir ļoti vienkārša, nav nepieciešams pat noliet šķidrumu un pārlikt spageti pannā:

  • Visas sastāvdaļas (sīpolu, ķiplokus un tomātus sagriezt) likt katlā (izņemot sieru), pārliet ar buljonu vai sālītu ūdeni.
  • Uzvārīt, samazināt uguni un gaidīt, līdz šķidrums pilnībā iztvaikojis.
  • Apmēram 10 – 15 minūšu laikā lielākā daļā šķidruma iesūksies spageti, un dārzeņi būs gatavi. Uz gatavošanas beigām visu biežāk apmaisiet, lai pasta nepielīp pie katla dibena.
  • Pirms pasniegšanas pārberiet ar sieru.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt