Mana māte gatavoja šādus pīrāgus ar kāpostiem - maz mīklas, daudz pildījuma!
Konditoreja un maize

Mana māte gatavoja šādus pīrāgus ar kāpostiem - maz mīklas, daudz pildījuma!

SASTĀVDAĻAS:

Mīklai:

  • Milti - 2,5-3 glāzes un puse tases pildījumam
  • eļļa - 150 g
  • skābais krējums 10% - 250 g
  • cukurs - 1 ēdamkarote bez augšas
  • sāls - 1 tējk.

Pildījumam:

  • svaigi kāposti
  • sviests
  • olas 2-3 gab

Ēdiena gatavošana:

  • Sagatavojiet pildījumu: ielieciet sasmalcinātus kāpostus verdošā ūdenī, atkal vāriet un ļaujiet tiem atdzist, pēc tam ielieciet kāpostus šķidrumā un saspiediet tos ar rokām, pievienojiet izkausētu sviestu un 2-3 cieti vārītas olas, sāli, piparus.
  • Sagatavojiet mīklu: saberzējiet sviestu miltos, pievienojiet sāli un cukuru , ar pirkstiem mīciet to drupatās, tad pakāpeniski pievienojiet skābu krējumu un mīciet mīklu ar rokām, pievienojiet miltus.
  • Mīklu mīciet ļoti labi. Mīkla nedrīkst būt ļoti atdzisusi. Atstājiet mīklu atpūsties. Var pat uz nakti.
  • No rīta pagatavojiet pīrāgus parastajā veidā, ielieciet tos uz cepšanas loksnes, uzlejiet sviestu. Uzlieciet pīrāgus no aukstās vietas tūlīt krāsnī, kas ir uzsildīta līdz 220 grādiem, lai sviestam nebūtu laika izkust.
  • Piespiediet pīrādziņu augšu ar tējkaroti piena samaisītu olu. Cepiet līdz zeltainai krāsai.

Labu apetīti!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt