Makaroni ar gaļu un tomātu mērci
Pamatēdieni

Makaroni ar gaļu un tomātu mērci

Sastāvdaļas

  • cūkgaļa - 480 gr.
  • liellopu gaļa - 360 gr.
  • sarkanais sīpols - 200 gr.
  • saldie sarkanie pipari - 130 gr.
  • mocarella - 100 gr.
  • spageti - 200 gr.
  • tomātu pasta - 70 gr.
  • tomāti - 300 gr.
  • baklažāni - 150 gr.
  • timiāns - 1 ēdamkarote
  • sāls
  • pipari
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Samaļam gaļu.

Maltajai gaļai pievieno sāli un piparus un pusi no kaltēta timiāna.

No maltās gaļas veidojam plakanu kūku.

Nolieciet spageti un ietiniet to gaļas masā tā, lai spageti būtu centrā.

Pannā ielejiet augu eļļu un sāciet cept gaļu no visām pusēm.

Citā pannā apcep sarkano sīpolu, kas sagriezts lielos kubiņos.

Tiklīdz sīpols kļūst mīksts, pievienojiet tam kubiņos sagrieztus saldos sarkanos piparus un nedaudz vēlāk pievienojiet baklažānu.

Pannā, kurā ir gaļa un spageti pievienojiet tomātu pastu un pievienojiet glāzi silta ūdens. Samaisiet un vāriet apmēram 2-3 minūtes.

Šajā procesā pēc garšas pievienojiet sāli, piparus un atlikušo timiānu.

Pievienojiet iegūto dārzeņu mērci pannā, kur atrodas maltā gaļa un spageti.

Vienmērīgi sadaliet, pievienojiet apmēram 1 glāzi silta ūdens un vāra uz lēnas uguns, periodiski pagriežot un apmaisot, zem slēgta vāka apmēram 15-20 minūtes.

Gaļas masu var sagriezt gareniski, lai pievienotu mērci un ātrāk pagatavot spageti.

5 minūtes pirms vārīšanas gaļas masu pārkaisa ar rīvētu mocarellas sieru un smalki sagrieztām dillēm.

Labu apetīti!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt