Marinēti tomāti ar baziliku
Konservējumi

Marinēti tomāti ar baziliku

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg tomāti
  • 8 melnie pipari
  • 1 tējk. sinepes
  • 2 ēdamk. sāls
  • 4 ķiploku daiviņas
  • baziliks
  • 8 smaržīgie pipari
  • 50 ml etiķis
  • 150 g cukurs

Pagatavošana:

Sterilizē burkas. Katrā ievieto 4 melnos piparus un 4 smaržīgos piparus, 0,5 tējkaroti sinepes, 2 ķiploku daiviņas. Tomātus nomazgā un liek burkās. Tad pievieno baziliku. Burkas līdz augšai piepildi ar vārītu ūdeni, uzliec vāciņu un atstāj uz 10 minūtēm. Ūdeni pārlej katliņā, izmēri apjomu. Pievieno katliņam nepieciešamo daudzumu sāli un cukura, samaisi, uzliec uz uguns un uzvāri. Kad sāk vārīties, pielej etiķi. Karsto marinādi uzlej tomātiem un uzreiz aiztaisa burkas. Burciņas apgriez otrādi, ietin segās un gaida, kad tās atdzisīs. Ja nevēlies lietot etiķi, vari to aizstāt ar citronskābi: 1 tējkarote uz 1 litru marinādes. Pēc marinādes vārīšanas pievieno to tāpat kā etiķi.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt