Kartupeļus ar malto gaļu gatavoju jaunā veidā: šāds ēdiens ir piemērots pat Jaungada galdam (vienkāršs, bet ļoti garšīgs)
Pamatēdieni

Kartupeļus ar malto gaļu gatavoju jaunā veidā: šāds ēdiens ir piemērots pat Jaungada galdam (vienkāršs, bet ļoti garšīgs)

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi - 900 g.
  • Sviests - 30 g.
  • Piens - 5 ēd.k.
  • Dilles
  • Garšvielas kartupeļiem - 1 tējk., vai sāls
  • Maltā gaļa - 500 g (man ir cūkgaļa un liellopa gaļa)
  • Sīpols - 1 gab. (liels)
  • Sāls - 0,5 tējk.
  • Cukurs - 1 tējk.
  • Melnie pipari
  • Siers 200g
  • Olas dzeltenums

Pagatavošana:

Nomizojam kartupeļus un sagriežam kubiņos, tad liekam tos katlā, pievienojam aukstu ūdeni un liekam varīties.

Ņemam maltās gaļas masu, ielikam to bļodā. Smalki sagriežam sīpolu un pievienojam gaļai. Pievienojam arī garšvielas(sāli, cukuru, piparus), visu kārtīgi samaisam..

Sagriežam sieru sešas vai 8 daļās;.

Ņemam maltās gaļas masu un uztaisam tādas kā kotletes, kurām vidū uztaisa caurumu, kurā ieliekam sieru. Tad gaļas masu uztaisam bumbā, lai siers būtu viducī.

Kad kartupeļi izvārījušies, ņemam tos nost no uguns un pievienojam tiem sviestu un pienu. Visu kārtīgi samaisam līdz izveidojas tāda masa kā kartupeļu biezenim. Pievieno dilles un kartupeļu garšvielu. Visu atkal kartīgi samaisa.

Ņemam kartupeļu biezeni un uztaisam bumbu, tad no bumbas izmīcam tādu kā pankūku, kurā ietinam maltas gaļas bumbu.

Liekam saveltās bumbas cepamtraukā(nedaudz ietaukojam trauku) un apsmērējam tās ar olas dzeltenumu.

Bumbas ievietojam cepeškrāsnī , kas uzkarsēta uz 180 grādiem, tad cepam aptuveni 35-40 min.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt