Biezpiena pīrāgs ar plūmēm
Konditoreja un maize

Biezpiena pīrāgs ar plūmēm

Šis ēdiens tiek pagatavots diezgan ātri un vienkārši, un tā panākumu atslēga ir svaiga biezpiena un labi izmērcētu žāvētu plūmju izmantošana.

Sastāvdaļas:

  • Kviešu milti 200g
  • Olas 3gab.
  • Sviests 100g
  • Upeņu liķieris 50ml
  • Biezpiens 200g
  • Žāvētas plūmes 225g
  • Cukurs 85g
  • Lazdu rieksti 30g

Pagatavošana:

Uz vairākām stundām iemērciet žāvētas plūmes liķierī. Ja jums tā nav, tad varat to aizstāt ar vienkāršu ūdeni, tēju vai saldu dzērienu.

Sasmalciniet sviestu un sajauciet to ar miltiem, pievienojiet sasmalcinātus grauzdētus riekstus un 25 g cukura. Pēc tam pievienojiet klāt olas baltumu, pienu un sāciet mīcīt mīklu.

Mīklu izrullējiet, piešķirot tai apaļu formu, un ielieciet to 20–23 cm lielā formā. Pārliecinieties, lai mīklas malas veidotos tā, lai pildījums neiztecētu.

Lai pagatavotu pīrāga pildījumu, sajauciet biezpienu, 60 g cukura, vanilīnu, 2 olas un 1 dzeltenumu. Tad samaisiet sastāvdaļas ar maisītāju vai blenderi.

Uz mīklas pamata salieciet žāvētas plūmes vai citus žāvētus augļus, un piepildiet ar biezpiena pildījumu.

Cepiet kūku cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, apmēram 40–45 minūtes.

Šis pīrāgs ir piemērots svētku mielastiem, kā arī draudzīgām pasēdēšanām. Saglabājiet plūmju pīrāga recepti grāmatzīmēs un neaizmirstiet padalīties ar to saviem draugiem!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt