Ķiršus ieberiet katlā ar biezām sienām, kārtīgi ar rokām saspaidiet ogas. Uzlieciet uz uguns.
Silstošai masai pievienojiet cukuru, kanēli, vesela citrona mizu. Kad masa sāk vārīties, mērci pavāriet uz lēnas uguns vēl 15-20 minūtes.
Kamēr mērce vārās, nosterilizējiet burku ar skrūvējamo vāku vai pudeli (var cepeškrāsnī, mikroviļņu krāsnī vai vienkārši novāriet ūdenī).
Gatavo mērci noņemiet no uguns, pievienojiet ābolu etiķi, pārlejiet traukā un uzlieciet vāku. Atdzesējiet un uz 3 diennaktīm ielieciet ledusskapī.
Pēc tam šķidrumu izkāsiet caur marli, biezumus un kauliņus var izmest, bet pašu etiķi ielikt atpakaļ ledusskapī uzglabāšanai.