Biezpiena pīrāgs
Konditoreja un maize

Biezpiena pīrāgs

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 g smilšu cepumu
  • 100 g sviesta
  • 500 g mājas biezpiena
  • 170 g krējuma
  • 4 olas
  • 250 g cukura
  • 2/4 tāfelītes baltās šokolādes
  • 1 tējkarote vanilīna
  • 16 – 18 ēdamkarotes ķiršu kompota
  • 2 tējkarotes želatīna

PAGATAVOŠANA:

  • Apaļajā cepšanas formā izklāt cepamo papīru.
  • Cepumus sasmalcināt, sajaukt ar mīkstu sviestu un izklāt cepamajā formā. Izlīdzināt.
  • Biezpienu izberzt caur sietu.
  • Šokolādi izkausēt ūdens peldē.
  • Biezpienu un šokolādi samaisīt, pievienot cukuru, krējumu, vanilīnu un visu vēlreiz rūpīgi samaisīt.
  • Viendabīgo masu likt uz cepumu kārtas, izlīdzināt un likt cepeškrāsnī uz vienu stundu. Cepeškrāsns temperatūra – 175 grādi.
  • Tad ļaut pīrāgam atdzist atvērtā cepeškrāsnī.
  • Ķiršu kompotu samaisīt ar želatīnu un uzkarsēt līdz tas pilnībā izšķīdis.
  • Atdzisušajam pīrāgam (no formas neizņemt) pa virsu uzliet atdzesēto kompotu ar želatīnu un likt ledusskapī lai atdziest.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt