Vītināti tomāti piešķirs izsmalcinātu garšu salātiem, arī citiem ēdieniem. Tos var baudīt vienus pašus, būs garšīgi!
SASTĀVDAĻAS:
Nelieli, gaļīgi tomāti – 1400 – 1500 g
Rupjā jūras sāls
Tējkarote cukura
Piparu maisījums
2 daiviņas ķiploka
Kaltēts baziliks vai timiāns
Olīveļļa – 5 – 6 ēdamkarotes
PAGATAVOŠANA:
Tomātus nomazgāt, nosusināt, pārgriezt uz pusēm, izņemt zaļo vidiņu. Sēklas es neņemu ārā, man žēl to labumu likvidēt. Tad jau nekas izņemot mizu pāri nepaliek.
Uz cepamās plāts izklāt foliju, lai pēc tam mazāk jāmazgā (ar spīdīgo pusi uz augšu).
Uz plāts likt tomātus ar griezuma pusi uz augšu, uzbērt sāli, piparus, baziliku vai timiānu. Var uzbērt arī citas kaltētās garšvielas pēc jūsu gaumes. Uzbērt arī mazliet cukura. Gan sāls, gan cukurs darbojas kā konservants.
Apliet tomātus ar olīveļļu. Ķiploku izspiest caur ķiploku spiedi un izmētāt uz tomātiem. Cept cepeškrāsnī 150 grādos apmēram 3 – 3,5 stundas.
Kad tomāti gatavi, tos karstus likt izkarsētā burkā. No dotā daudzuma iznāk viena puslitra burciņa.
Uz pannas palikušo eļļu pārliet tomātiem un burku cieši aizskrūvēt. Likt cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
Zem burkas palikt silikona paklājiņu vai salocītu drānas gabalu. Cepeškrāsns tāpat jau ir karsta, un izdosies kaut kas līdzīgs sterilizācijai, kā saka, “dubults neplīst”.
Pēc tam izņemt burku no krāsns, apgriezt ar vāku uz leju, atstāt lai pilnībā atdziest.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.