Piparkūku – krējuma kūka ar avenēm
Konditoreja un maize

Piparkūku – krējuma kūka ar avenēm

Šī piparkūku – krējuma kūka ar avenēm, šajā ziemas sezonā ir izpelnījusies lielu uzmanību starp maniem radiņiem un draugiem. Tā ir ļoti ātri pagatavojama un lieliski garšo. Viņa jums noderēs, ja vēlaties palutināt savus mīļos Ziemassvētkos vai vienkārši ikdienā.

Sastāvdaļas:

  • Piparkūkas 300 g
  • Sviests 150 g
  • Saldētas avenes 200-300 g
  • Olas 3 gab.
  • Cukurs 2/3 glāzes
  • Skābs krējums 400 ml

Nepieciešams:

  • Kūkas forma 24 cm diametrā.

Pagatavošana:

  • Sadrupiniet piparkūkas blenderī. Sablendēto masu sajauciet ar izkausētu sviestu un gatavo masu ieklājiet cepamajā traukā.
  • Saputo olas un cukuru.
  • Masai pievieno skābo krējumu. Visu sajauc viendabīgā masā.
  • Virsū piparkūku masai kārto saldētās avenes.
  • Gatavo masu lej uz kūkas pamatnes.
  • Kūku cep 180 grādos, 50 min. Ja pamaniet, ka kūkas augša paliek brūna, apsedziet to ar cepamo papīru.
  • Obligāti atļaut kūkai atdzist!

Kūkas izcilo garšu ieteicams baudīt nākamajā rītā!

Lai labi garšo!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt