Kartupeļu un avokado biezenis ar biezpienu un tomātiem
Viegls veģetārs ēdiens, kuru var pasniegt gan kā šoreiz – ar biezpienu un tomātiem, gan kā piedevu pie gaļas, vai zivs ēdieniem.
Kartupelis vispār ir unikāls, jo to var vārīt, cept, uztaisīt visādas tekstūras un dabūt ārā dažādas garšas.
Kartupeļi ir otra maize – pilnīgi pievienojos šim teicienam. Var teikt arī – mūsu ēdienkartes mugurkauls.
Piemēram, ar kartupeļu biezputru var nebeidzami eksperimentēt – var pievienot seleriju, burkānus, spinātus, avokado, pienu vairāk vai mazāk, garšvielas tādas un šādas...
Viens gan ir svarīgi – kartupeļu biezenis tikai jāstampā un jāmaisa, nedrīkst izmantot blenderi, jo tas biezputru padara līdzīgu klīsterim!!!
SASTĀVDAĻAS:
- 1kg kartupeļu
- 2gb gatavi avokado
- 200ml piena
- 50gr sviesta
- Zaļumi pēc izvēles – man patīk ar lociņiem
- Biezpiens (mājas siers)
- Tomāti
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus novāra, nokāš, pievieno avokado mīkstumu, visu sastampā viendabīgā masā, krāsai vajadzētu būt viegli zaļganai.
- Pievieno uzvārītu pienu ar sviestu un samaisa.
- Sāli pēc garšas.
- Pasniedz ar biezpienu un sagrieztiem tomātiem – ļoti saderīgi.
- Pārkaisa iemīļotos zaļumus.
- Kad kartupeļi sastampāti ar avokado, masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un pievieno tai biezpienu, zaļumus, 1 olas dzeltenumu, nedaudz miltu, visu samaisa.
- Masu pilda konditorejas maisiņā/tūtiņā un ar lielo uzgali taisa rozītes uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Pirms cepšanas rozītes apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu.
- Pasniedz ar dārzeņu salātiem.
Labu apetīti!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo