Karstās bekona uzkodas ar augļiem
Uzkodas

Karstās bekona uzkodas ar augļiem

Ja jums ir speciālais silikona diegs, tad varat iztikt bez koka zobu bakstāmajiem. Silikons lieliski pacieš karstumu un ir viegli noņemams no gatavās uzkodas.

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g plānu bekona šķēlīšu
  • 300 g lielu, “gaļīgu” dateļu
  • 200 g žāvētu plūmju
  • 2 bumbieri
  • 100 g cietā siera
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Iemērkt zobu bakstāmos ūdenī vismaz uz 30 minūtēm.
  • Sieru sagriezt kubiņos (1 – 1,5 cm).
  • No datelēm un plūmēm izņemt kauliņus, nedaudz iegriežot sānos. Kauliņu vietā ielikt pa gabaliņam siera.
  • Bumbierus sagriezt garenās šķēlītēs, apmēram 2,5 cm platumā, izņemt serdi.
  • Uz darba virsmas izlikt bekona šķēlītes, apbārstīt ar sāli un pipariem.
  • Katrā bekona šķēlītē ietīt šķēli bumbiera, dateli un žāvēto plūmi, kas pildītas ar sieru. Aizspraust ar zobu bakstāmo.
  • Izlikt uz restes, kas apklātas ar foliju. Likt uz grila un grozot cept apmēram 10 minūtes. Var cept arī cepeškrāsnī grila režīmā.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt