Ja jums ir speciālais silikona diegs, tad varat iztikt bez koka zobu bakstāmajiem. Silikons lieliski pacieš karstumu un ir viegli noņemams no gatavās uzkodas.
SASTĀVDAĻAS:
400 g plānu bekona šķēlīšu
300 g lielu, “gaļīgu” dateļu
200 g žāvētu plūmju
2 bumbieri
100 g cietā siera
sāls
svaigi malti melnie pipari
PAGATAVOŠANA:
Iemērkt zobu bakstāmos ūdenī vismaz uz 30 minūtēm.
Sieru sagriezt kubiņos (1 – 1,5 cm).
No datelēm un plūmēm izņemt kauliņus, nedaudz iegriežot sānos. Kauliņu vietā ielikt pa gabaliņam siera.
Bumbierus sagriezt garenās šķēlītēs, apmēram 2,5 cm platumā, izņemt serdi.
Uz darba virsmas izlikt bekona šķēlītes, apbārstīt ar sāli un pipariem.
Katrā bekona šķēlītē ietīt šķēli bumbiera, dateli un žāvēto plūmi, kas pildītas ar sieru. Aizspraust ar zobu bakstāmo.
Izlikt uz restes, kas apklātas ar foliju. Likt uz grila un grozot cept apmēram 10 minūtes. Var cept arī cepeškrāsnī grila režīmā.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.