Ziemassvētku pīrāgs
Konditoreja un maize

Ziemassvētku pīrāgs

Kā zināms, Ziemassvētku vakarā galdā jābūt vismaz deviņiem ēdieniem. Parasti saimnieces pieturās pie tradicionālās ēdienkartes – pelēkie zirņi, sautēti kāposti, cepetis utt. Taču varbūt kādai šajos svētkos noderēs arī šī recepte. Šodien piedāvājam angļu Ziemassvētku pīrāga recepti, kas lieliski iederēsies arī mūsu Ziemassvētku cienasta klāstā. Ziemassvētku pīrāgs ar dzērvenēm – tas ir neparasts pīrāgs ar gaļu, sieru un skābām ogām. Šim pīrāgam šķiņķa vietā var ņemt vistas fileju, un piena – olu masai var pievienot jūsu iecienītākos garšaugus, kas piešķirs ēdienam neparastu aromātu.

SASTĀVDAĻAS:

  • šķiņķis – 220 g
  • kaltētas dzērvenes – 150 g
  • siers Gauda – 100 g
  • olas – 4 gab.
  • saldais krējums – 50 ml
  • sviests – 50 g
  • piens – 50 ml
  • kviešu milti – 200 g
  • ūdens – 80 ml
  • sāls – 1 šķipsniņa

PAGATAVOŠANA:

  • Mīklai sajaukt miltus ar vienu olu, iepriekš izkausētu sviestu, ūdeni un sāli. Mīklu ietīt pārtikas plēvē un likt ledusskapī uz 30 minūtēm.
  • Šķiņķi sagriezt kubiņos un uz pannas apcept. Pievienot kaltētas dzērvenes.
  • Trīs olas saputot ar pienu un saldo krējumu. Maisījumam pievienot sacepto šķiņķi un dzērvenes.
  • No ledusskapja izņemt mīklu. Izrullēt un likt formā, kas izsmērēta ar sviestu un izbārstītu ar miltiem. Maliņas uzlocīt. Mīklu sabakstīt ar dakšiņu.
  • Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 200 grādiem. Sieru sarīvēt un iebērt pīrāga apakšā. Rūpīgi ieliet pildījumu.
  • Pīrāgu likt cepeškrāsnī un cept 45 minūtes. Tad cepeškrāsni izslēgt un atstāt vēl uz 10 minūtēm.
  • Pīrāgu ir universāls ēdiens, jo to var pasniegt gan siltu, gan aukstu. Šis pīrāgs noderēs arī kā interesantas un netipiskas brokastis visai ģimenei, kā arī uzkoda darba vai mācību pārtraukumā.
  • LAI LABI GARŠO!

    Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

    Citi apskatīja arī šo

    Pievienjies mūsu sekotājiem
    Aizvērt