Kāpostu tīteņi ar gaļu un rīsiem, gatavoti pēc 1861. gada receptes
Pamatēdieni

Kāpostu tīteņi ar gaļu un rīsiem, gatavoti pēc 1861. gada receptes

SASTĀVDAĻAS:

  • baltais galviņkāposts – 1 kg
  • sviests – 50 g
  • konservēti tomāti bez mizas – 6 gab.
  • skābais krējums – 1 ēdamkarote
  • milti – tīteņu apviļāšanai

tīteņu pildījumam:

  • maltā liellopa gaļa – 600 g
  • cūkas speķis – 100 g
  • sīpoli – 150 g
  • sāls – 2 tējkarotes
  • melnie pipari – 5 graudiņi
  • smaržīgie pipari – 5 graudiņi
  • auksts ūdens – 125 ml
  • rīsi – 110 g
  • karsts ūdens (rīsu vārīšanai) – 250 ml

PAGATAVOŠANA:

Kāpostu noskalot. Kacenu izgriezt.

Likt verdošā sālsūdenī un vārīt 10 – 15 minūtes.

Izņemt un sadalīt pa lapām.

Katliņā novārīt rīsus.

Sagatavot gaļu. Liellopa gaļu, speķi un sīpolu samalt gaļas mašīnā. Pievienot vārītos rīsus, maltus melnos un smaržīgos piparus, sāli, aukstu ūdeni un visu rūpīgi samīcīt.

Kad kāposti atdzisuši, izgriezt no tiem cieto vidus daļu.

Uz kāpostu lapām vidū likt gaļas un rīsu pildījumu. Galus aizlocīt, sarullēt trubiņā.

Katru trubiņu apviļāt miltos un ar atvēruma vietu uz leju cieši vienu pie otra kārtot katlā.

Pārliet ar izkausētu sviestu un pielikt tomātus, kas saspaidīti kopā ar skābo krējumu.

Pārliet karstu ūdeni, lai tas nosedz tīteņus.

Likt uz uguns un strauji uzvārīt. Tad nogriezt uguni līdz minimumam un sautēt zem vāka 40 minūtes.

Pasniegt kopā ar mērci, kas izveidojusies sautēšanas laikā.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt