Kišs ar mascarpone sieru, ķirbi un salviju
Pamatēdieni

Kišs ar mascarpone sieru, ķirbi un salviju

Kišs – atvērts sāļais pīrāgs ar pildījumu, kuram mīklas pamatā ir olas un piens. Pats nosaukums kišs (Quiche) ir vācu izcelsmes vārds, jo šis pīrāgs ir raksturīgs Lotringas apgabalam, kas ilgu laiku bija Vācijas daļa. Kišs ir ļoti sātīgs pīrāgs, kuru Francijā pasniedz jebkurā maltītē, laikam tikai izņemot brokastis.

SASTĀVDAĻAS:

  • 300 g smilšu mīklas
  • 500 g ķirbja
  • 150 g mascarpone siera
  • 60 g parmezāna
  • 60 g sviesta
  • 1 ola
  • 3 – 4 salvijas zariņi
  • brūnais cukurs
  • milti
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

Ķirbi sagriezt plānās šķēlēs, likt uz virtuves dēlīša un viegli apbārstīt ar cukuru.

Pildījumam smalki sakapāt 6 – 8 salvijas lapas. Samaisīt tās ar mascarpone sieru un parmezānu, kurš sarīvēts uz smalkās rīves. Pielikt sāli un piparus.

Uz galda uzbērt miltus, izrullēt mīklu apmēram 7 – 8 mm biezumā.

Cepamajā formā ieklāt cepamo papīru, uz tā klāt izrullēto mīklu. Pa virsu likt siera pildījumu plānā kārtiņā, atstājot brīvus apmēram 3 cm līdz malām. Pa virsu pildījumam izlikt ķirbja šķēlītes.

Pīrāgu apsmērēt ar sakultu olu, kurai pievienota šķipsniņa sāls.

Cept kišu cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25 minūtes.

Katliņā ar biezu pamatni izkausēt sviestu, likt tajā 5 – 7 salvijas lapas un pasautēt apmēram minūti, katliņu ik pa brīdim sakratot. Ar sviestu apsmērēt gatavo pīrāgu un izrotāt ar salvijas lapām, kas sautētas sviestā.

Ļoti ceram, ka šis rudenīgais kišs būs gards papildinājums jūsu brīvdienu maltītei.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt