Kabaču torte ar siera – dārzeņu pildījumu
Pamatēdieni

Kabaču torte ar siera – dārzeņu pildījumu

Viegla un ļoti maiga uzkoda, kas īpaši labi iederas vasara silto dienu pievakares maltītei. Sastāvdaļu daudzums paredzēts 4 porcijām. Viena porcija satur 380 kkal.

SASTĀVDAĻAS:

  • vidējs kabacis – 1 gab. (vai divi mazāki)
  • vidēji burkāni – 2 – 3 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • olas – 1 – 2 gab.
  • milti – apmēram 5 ēdamkarotes
  • siers – 150 g
  • majonēze – 2 – 3 ēdamkarote (pēc garšas)
  • ķiploks – 2 daiviņas
  • augu eļļa – 2 – 3 ēdamkarotes
  • svaigi zaļumi – pēc garšas
  • sāls – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Kabaci sarīvējam uz rupjās rīves, nospiežam lieko šķidrumu. Pievienojam olas, sāli, miltus un iejaucam mīklu.
  • Burkānus arī sarīvējam, sīpolu smalki sagriežam. Apcepam pannā nelielā eļļas daudzumā.
  • Pannā pievienojam sarīvētu sieru un spiedē izspiestus ķiplokus. Masu sajaucam ar majonēzi. Pievienojam svaigi sakapātus zaļumus (piemēram, dilles un pētersīļus).
  • Uzkarsētā pannā liekam kabaču mīklu un cepam lielās pankūkas, no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltainas.
  • Kad pankūkas padzisušas, liekam kopā torti. Uz pankūkas smērējam burkānu – majonēzes – siera masu, liekam vienu virs otras.
  • Tad gatavo torti uz stundu, pusotru liekam ledusskapī, lai tā savilktos un visas garšas sadraudzētos.
  • Pirms pasniegšanas var uzbērt vēl mazliet svaigi rīvētu sieru un zaļumus.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt